Novosti

Na 13. Varaždinskom sejmu predstavit će se više od sedamdeset izlagača

Sajam počinje u 8 sati u nedjelju, 22. svibnja, a osim izlagača, na placu će po svom uobičajenom radnom vremenu raditi sve prodavaonice


Katalog izlagača 13. Varaždinskog sejma


Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva i kemije. Ako tražite stare sorte jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti. Bit će proizvoda od buče, zdrave tjestenine, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja i cvijeća, a posebno veseli ponuda domaćih specijaliteta poput trnovečkih makača, zagorskih štrukli, zlevanki i orehnjača, kao i ponuda za osobe oboljele od celijakije te široka paleta zdravih žitarica i njihovih prerađevina. Na 13. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači originalnih suvenira i prirodne kozmetike te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati. Osjetit će se i miris mora, jer su na sajam prijavljeni i izlagači iz okolice Šibenika.


Varaždinski sejem je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva. Tradicionalno je smješten na varaždinski plac kako bi podsjetio posjetitelje na sve dobre strane kupnje na tržnici. Plac je mjesto susreta sa znancima, gdje se osjeća 'duh Varaždina'. U zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Hrvatskih željeznica, Kraljevi ulica i Tamburaški sastav Špancir. Kroz program će posjetitelje voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo.

go-to-the-top