Varaždinski plac

Varaždin, 30.03.2024.  –  Gradska tržnica Varaždin i ove je godine domaćin Sajma antikviteta, koji svojom tradicijom i raznolikošću obogaćuje kulturnu ponudu grada. ‘Veseli me što je pješačka zona u Šenoinoj ulici ponovno ispunjena šarenilom i starinama. Nismo mogli ni zamisliti da će odaziv biti ovako velik na prvom ovogodišnjem sajmu antikviteta. Interes izlagača i posjetitelja iz cijele Hrvatske, pa čak i iz inozemstva, potvrđuje da je sajam prerastao u međunarodni događaj. Ponuda je zaista bogata i raznovrsna, što je rezultat inicijative samih izlagača, koji su svojim entuzijazmom i predanosti doprinijeli organizaciji ovog sajma. Ponosna sam što Gradska tržnica postaje prepoznatljivo mjesto okupljanja, ne samo za građane Varaždina već i za sve one koji u našem gradu traže jedinstvene i autentične doživljaje. Hvala svima koji su dio ove prekrasne priče’ komentirala je Željka Vincek Strugar, privremena upraviteljica Gradske tržnice.

Sajam je obišao i zamjenik gradonačelnika, g. Miroslav Marković. ‘Varaždinski plac duša je grada, a ovakvi sadržaji daju dodatni poticaj našim sugrađanima da dođu ovdje i uživaju u bogatoj ponudi koja na Varaždinskom placu nikada ne nedostaje. Sajmovi poput današnjeg upotpunjuju smisao pješačke zone u Šenoinoj ulici. Sajam antikviteta odlično pristaje uz tržnicu, odaziv izlagača i posjetitelja svaki puta je velik, a ponuda je zanimljiva i šarolika.‘ Također je komentirao novu nadstrešnicu na donjem djelu tržnice i istaknuo kako Grad Varaždin kontinuirano radi na poboljšanju infrastrukture i standarda tržnice tako da je sada gotovo 80% površine tržnice natkriveno, čime su proizvodi, kao i prodavači i  posjetitelji, zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

U skladu s tradicijom plac je ovaj tjedan bio glavno mjesto za nabavku domaćih proizvoda za pripremu uskršnjih jela. Najljepše želje te da svima Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a blagdani ugodni i radosni poželjeli su dogradonačelnik Marković i privremena upraviteljica Gradske tržnice Vincek Strugar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content