Novosti

Traje izbor za Najkumicu 2021.

Glasujte za svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice. Možete to učiniti putem kupona u Varaždinskim vijestima i regionalnom tjedniku, ili listić zatražite na placu od naših djelatnika. Listić je potrebno ubaciti u označeni sandučić na placu, kod Gotić mesnice. Izbor traje do kraja studenog, a najkumice, kao i najsretnijeg glasača, očekuju vrijedne nagrade. Proglašenje pobjednice održat će se 4. Prosinca. Ovo tradicionalno natjecanje održava se već četrnaestu godinu zaredom.

Na placu je puno 'kumica', ali svatko ima onu jednu 'baš svoju', koja ima najbolji sir i vrhnje, domaće netretirano povrće i voće, širok osmijeh za svakoga, a možda i doda pokoju mrkvicu ili jabuku više u vrećicu. Na simpatičan način požali se kako je danas baš vruće ili hladno, ovisno o godišnjem dobu, a uvijek ima neku priču ili savjet za podijeliti. 'Kumice' su legendarni simbol placa, a ovim se izborom želi podsjetiti na njihov naporan rad koji je za većinu stil života. Bez 'kumica' ne bi bilo ni placa. Naime, njih nema u trgovačkim centrima gdje se mogu kupiti namirnice, ali nikad toliko ukusne, kvalitetne i domaće kakve ima samo ona baš naša 'kumica'.

Zato vas pozivamo da sudjelujete u izboru i na taj način podržite 'svoju kumicu'. Najbolje tri će osvojiti vrijedne nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Osim toga, nagrada očekuje i najsretnijeg glasača.

go-to-the-top