Novosti

Humanitarna 'Vrganijada' RC Varaždin – Jug održana na varaždinskoj tržnici

Varaždin, 3. studenog 2018. - Od gotovo 40 kg vrganja i 600 jaja pripremljeno je oko 500 porcija kajgane koja se nudila posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sve je zabavljao tamburaški sastav Špancir.


Kako je istaknuo predsjednik Rotary cluba Varaždin - Jug Ivica Kruhoberec, prikupljena sredstva uložit će se u projekt opremanja STEM laboratorija za varaždinske srednjoškolce: 'Uvijek nas veseli doći na plac jer ove akcije su dobro prihvaćene a nakana je humanitarna, za djecu, što je najvažnije. Ovime nastavljamo dobru tradiciju', rekao je te dodao kako će RC Varaždin Jug zajedno s ostalim varaždinskim Rotary Clubovima, u HNK uskoro obilježiti devedesetu obljetnicu rotarijanstva u Hrvatskoj.


Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izjavio je kako Gradska tržnica uvijek rado podržava humanitarne akcije: 'Ova je manifestacija tradicionalna i održava se već dugi niz godina. Plac je okupljalište brojnih naših građana pa je stoga savršen za organizaciju događanja kojima je svrha prikupljanje pomoći potrebitima.'