Novosti

Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima

13.10.2018. - Dječji vrtići plac obukli u 'jesensko ruho': na natječaju 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu' prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Varaždin iz Kućana


Povodom Dana kestena, varaždinska je Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. Pečenim kestenima pridružila se i ponuda slastica od kestena za što se pobrinula Udruga žena Sveti Đurđ. No razlog osobitoj gužvi bio je natječaj 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu', u kojemu je sudjelovalo 12 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.


Izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili ravnatelj varaždinskog Gradskog muzeja Ivan Mesek, varaždinski likovni umjetnik Živko Toplak te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Kućana. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin , objektu Aleja, a treće Dječjem vrtiću Panda. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će velikim vrijednim nagradama, a svi sudionici dobit će diplome.