Novosti

7. Dani hrvatskih tržnica uz fritaju i više od 70 izlagača s tržnica iz cijele Hrvatske

29.09.2018. – Na zagrebačkom Zrinjevcu održani su 7. Dani hrvatskih tržnica. Od Varaždinaca, predstavili su se Uslužna uljara Presečki, OPG Domagoj Makaj, OPG Šimak Branko, OPG Zlatarek Ivan i Svječarsko medičarski obrt Slavica.

Građanima Zagreba, posjetiteljima i turistima predstavile su se tržnice iz cijele Hrvatske sa šarolikom paletom domaćih tradicijskih proizvoda kroz sajam na kojem je sudjelovalo sedamdesetak poljoprivrednih proizvođača, uglavnom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju vlastite proizvode. 
 
Ovogodišnja tema bila je Plac & Piknik. Namjera je omogućiti posjetiteljima opuštanje u gradskom parku uz okuse i mirise domaće hrane.

Zanimljivost ovogodišnjih Dana hrvatskih tržnica bila je priprema istarske fritaje u ogromnoj tavi promjera 2 metra, za čiju je izradu utrošeno 2000 jaja, istarskih kobasica i tartufate. Fritaja je besplatno podijeljena posjetiteljima.

Nakon kupovine i degustacije, posjetitelji su se mogli odmoriti i uživati u koncertu poznatog zagrebačkog benda Kraljevi ulice.7. Dani hrvatskih tržnica