Varaždinski plac

Ulica Augusta Šenoe ponovno će postati pozornica za još jedan zanimljiv događaj.  Naime, u subotu, 18. svibnja, od 8 do 13 sati ona će biti ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Široka paleta kvalitetnih domaćih proizvoda

Posjetitelji će imati priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. U ponudi će biti suhomesnate delicije, svježi poljoprivredni plodovi, razne vrste voćnih i povrtnih prerađevina, ljekovito bilje i tradicionalna domaća tjestenina. Ljubitelji gastronomije moći će uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima. Sajam će također predstaviti širok asortiman meda i pčelinjih proizvoda koji su nezaobilazni dio ove sajamske priče.

Kulturno umjetnički program

U zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirana likovno kreativna radionica uz mogućnost besplatnog oslikavanja platnenih torbi s kreativnom Varaždinkom Matejom Prstec iz Muzeja anđela.  Kroz cijeli program sajma posjetitelje će voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo. 

Humanitarni karakter sajma

U sklopu sajma  održati će se i humanitarna podjela sekeli gulaša kojeg će pripremiti marljivi učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora. Na štandu Društva osoba s invaliditetom posjetiteljima će se porcije nuditi po preporučenoj donaciji od 2,00 EUR, a sav prihod je namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom. Mesnice s varaždinskog placa (mesnica Gotić, Mesna industrija braća Pivac, mesnica Vugrinec te mesnica Rogina) također su se pridružile organizaciji humanitarne podjele gulaša doniranjem po 5 kg mesa.

Uz Gradsku tržnicu, suorganizatori 15. Varaždinskog sejma su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Županijski savez poljoprivrednih udruga te Gospodarska škola Varaždin.

Varaždinski sejem je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva, stoga ne propustite priliku i dođite se u subotu, 18. svibnja, u ulicu A. Šenoe gdje vas očekuje bogat program prilagođen posjetiteljima svih dobnih skupina.

Vidimo se na 15. Varaždinskom sejmu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content