Varaždinski plac

13. – 14. rujna 2024. – DANI VARAŽDINSKOG PLACA

Vikend uz obilje zabave – glazba, gastro i kreativne radionice Varaždinska Gradska tržnica najavljuje najveću godišnju veselicu – obilježavanje Dana Varaždinskog placa. Kao i svake godine, proslava će objediniti dobru hranu i još bolje društvo jer je pripremljen bogat dvodnevni program za sve generacije.

Vikend uz obilje zabave – glazba, gastro i kreativne radionice

Varaždinska Gradska tržnica najavljuje najveću godišnju veselicu – obilježavanje Dana Varaždinskog placa. Kao i svake godine, proslava će objediniti dobru hranu i još bolje društvo jer je pripremljen bogat dvodnevni program za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija počinje u petak, 13. rujna večernjim izdanjem PLAC TANCA od 18 do 23 sata kada vas očekuje nezaboravni ugođaj rijetko viđenog večernjeg ruha Varaždinskog placa. PLAC TANC je savršena prilika za druženje i opuštanje s prijateljima i obitelji nakon užurbanog tjedna, a zajedno možete uživati i u probranoj ponudi najboljih varaždinskih ugostitelja: Restorana August, Banus Grilla, Restorana Bedem, Masnog Brka, MY Waya i Medine Škrinje. Uživajte u vrhunskoj klopi domaćih chefova uz plesne hitove DJ-a Vedrana Vujeca. PLAC TANC je iskustvo koje spaja ljude, ritam i okuse Varaždina!

Subota, 14. rujna, rezervirana je za ljubitelje kotlovine, Od 08:30 do 13 sati možete se pridružiti majstorima na Kotlovina Festu koji se natječu u pripremanju ovog omiljenog, tradicionalnog jela. Prijave su još uvijek otvorene i pozivaju se svi zainteresirani, profesionalni i amateri, da ispune online prijavni obrazac za sudjelovanjem do 9. rujna 2024. Za najbolje ekipe organizatori pripremaju vrijedne nagrade, a o tome čija je kotlovina najbolja, odlučivat će stručna komisija sastavljena od vrhunskih chefova. Posjetitelji će moći kušat kotlovinu koja će se dijeliti uz donaciju na štandu Društva osoba s invaliditetom grada Varaždina u preporučenom iznosu od 3,00 eura. Za dobar glazbeni štimung pobrinuti će se TS Mamurluk i CTK Varaždin koji će posjetitelje zabavljati tijekom cijelog prijepodneva.

Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će uz Dane Varaždinskog placa za mališane biti organiziran DJEČJI KUTAK u kojem će moći sudjelovati u zanimljivim i veselim besplatnim radionicama. Od 09.30 do 11 sati će voditeljica Marija Crnčec iz Udruge umjetničkog stvaralaštva Varaždin voditi radionicu oslikavanja lica s motivima voća i povrća, a od 10 do 11 sati će pod vodstvom kustosice pedagoginje Jelene Petković iz Gradskog muzeja Varaždin djeca izrađivati portrete od filcanog voća i povrća na radionici „Od placa do faca“.
Bilo da volite dobru hranu, ples, natjecanja ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme s obitelji i prijateljima – Varaždinski plac je pravo mjesto za vas te vas pozivamo sve da nam se pridružite u vikendu ispunjenom zabavom, kreativnošću i gastronomskim užicima.


Dođite i uživajte u sjajnoj atmosferi Dana Varaždinskog placa 13. i 14. rujna 2024!

Povezano

Skip to content