Varaždinski plac

Festival jeseni na varaždinskom placu – mirisi, okusi i kreativni jesenski radovi

Varaždinski plac će ove subote, 19. listopada 2024., biti domaćin Festivala jeseni, događaj koji donosi bogat program ispunjen jesenskim delicijama, kreativnim radionicama i tradicionalnim folklornim nastupom. Od 9:00 do 12:00 sati, svi posjetitelji imat će priliku uživati u pravoj jesenskoj čaroliji, stvorenoj posebno za ovu priliku.

Posebno osmišljen festival slavi bogatstvo jeseni, a na štandovima će se naći vrhunski proizvodi lokalnih proizvođača. Marija Gregurić (MC Zalogaji) pobrinut će se za ukusna jela od bundeve, dok će pečeni kesteni ispred Pinkleca širiti prepoznatljiv jesenski miris. Osim toga, štandovi ženskih udruga ponudit će domaće kolače, a ljubitelji craft piva moći će kušati pivo s okusima bundeve i maruna, zahvaljujući ponudi Medine škrinje Craft platz.

Uz bogat gastro program, posjetitelji će moći sudjelovati u kreativnoj radionici. U suradnji s Matejom Prstecem, održat će se radionica izrade likovnih radova s motivima bundeve, dok će izložba radova mališana iz dječjih vrtića s jesenskim motivima uljepšati prostor tržnice. Posebnu pozornost privući će i  Tikveni kutak, kojeg će učenici nižih razreda varaždinskih osnovnih škola urediti maštovitim jesenskim radovima od bundeva. Festival jeseni na varaždinskom placu prilagođen je svim uzrastima, a posebna pažnja posvećena je najmlađima.

Kako bi doživljaj bio potpun, Centar tradicijske kulture Varaždin priredit će folklorni nastup od 9:30 do 10:00 sati.

Festival jeseni na varaždinskom placu poziva sve da dođu, uživaju u okusima i mirisima jeseni te se prepuste opuštenoj i veseloj atmosferi kakva se može doživjeti samo vu Varaždinu na placu.

Povezano

Skip to content