Varaždinski plac

Najava manifestacije “Sarma na plac stiže, nova godina sve je bliže”

Posljednja ovogodišnja manifestacija na varaždinskom placu

Varaždin, 30. prosinca 2024. – Gradska tržnica Varaždin poziva sve građane na posljednju manifestaciju ove godine pod nazivom „Sarma na plac stiže, nova godina sve je bliže“, koja će se održati u ponedjeljak, 30. prosinca, na varaždinskom placu.

U središtu događanja bit će sarma, omiljeno zimsko jelo naše tradicije, koje će pripremati kuhari restorana Geno. Sarma će biti pripremljena zahvaljujući velikodušnoj donaciji Marije Cafuk, čuvarice sjemena varaždinskog zelja, koja je i ovaj put donirala zelje i meso za ovu priliku.

Za posjetitelje će biti pripremljeno 200 porcija sarme, dostupnih po simboličnoj cijeni od 3,00 EUR. Sav prihod od prodaje bit će doniran humanitarnoj udruzi Bedem ljubavi Varaždin, pružajući priliku posjetiteljima da svojim sudjelovanjem doprinesu humanitarnom radu.

Događanje će dodatno uljepšati tamburaški sastav Sedef, koji će svojom glazbom osigurati veselu atmosferu i uživanje za sve posjetitelje.

Povezano

Varaždinski plac ponovno u znaku zelja, veselja i tradicije

Varaždinski plac ove je subote, 8. studenoga, bio ispunjen mirisima domaće kuhinje, smijehom i dobrom glazbom, zahvaljujući još jednom uspješnom izdanju manifestacije „Bez zelja nema veselja“.
koja je okupila brojne posjetitelje koji su uživali u okusima domaćih jela, bogatom programu i zajedničkom slavlju varaždinskog zelja – autohtonog proizvoda koji s ponosom nosi oznaku izvornosti.

Više

Zdravi zalogaji i edukacija na Varaždinskom placu – održan događaj “Spasi zdravi obrok! Okusi jesen”

U petak, 7. studenoga, na Varaždinskom placu je održan edukativno-gastronomski događaj „Spasi zdravi obrok! Okusi jesen“, koji je okupio brojne građane, roditelje i djecu željne novih znanja o zdravoj prehrani i odgovornom korištenju hrane. Dječji vrtić Varaždin u suradnji s Gradskom tržnicom i Gradom Varaždinom kroz ovaj događaj istaknuli su važnost primjene Healthy Meal Standarda (HMS) u svakodnevnoj prehrani, osobito u obrazovnim i javnim ustanovama, s ciljem stvaranja zdravih i održivih prehrambenih navika.

Više
Skip to content