Varivo od crvene leće i batata
Pripremite:
- 2 šalice crvene leće
- 2 mrkve
- 1 batat
- 1 zelena tikvica
- 1 crveni luk
- 2 žlice pasirane rajčice
- 2 žlice maslinova ulja
- 50 g dimljenog tofua
- list peršina
- malo soli
- malo svježe mljevenog papra
- Crvenu leću dobro isperite pod mlazom hladne vode u cjedilu.
- Mrkve, batat i tikvicu naribajte uz pomoć ribeža.
- U dublji lonac ulijte maslinovo ulje , dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne zažuti.
- Dodajte pire od rajčice. Kratko pirjajte i podlijte manjom količinom vode.
- Dodajte ribanu mrkvu i pirjajte još 5 minuta.
- Dolijte 4 čaše vode, ispranu leću, ribani batat i tikvicu.
- Kuhajte 15 do 20 minuta, po potrebi dolijte još vode ako je pregusto.
- Na kraju dodajte sjeckani peršin te posolite i popaprite po želji.
- Kad je varivo gotovo, dodajte dimljeni tofu, rezan na kockice. Kao nevegetarijansku varijantu, možete staviti kobasice.