Novosti

Sprema se najveća veselica 'vu Varaždinu na placu'

Dan varaždinskog placa, u subotu 16. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine


Varaždinska Gradska tržnica, za subotu 16. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa!


Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Prijave ekipa su u tijeku, stoga se svi željni dobrog gastronomskog iskustva mogu prijaviti na info@varazdinskiplac.hr, broj telefona 320 956, ili putem Facebooka Gradske tržnice. U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 09.30 sati.


Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati stručna komisija te će nakon ocjenjivanja, kotlovina biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 3,00 EUR.


Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati Dečki z Bregov, te domaći tamburaški sastav Špancir. Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirano besplatno oslikavanje lica u suradnji s Udrugom umjetničkog stvaralaštva Varaždin.


 


Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje s prijateljima i obitelji. Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.

Najava dana Varaždinskog placa 2023
go-to-the-top