Novosti

Dan zimnice na Varaždinskome placu u subotu, 2. rujna

Sandra Gašparić, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, ove subote na Varaždinskome placu priprema svoju najdražu zimsku salatu. Za Dan zimnice odabrala je pripremu grah salate, pa se pozivaju svi koji žele vidjeti Sandru 'na djelu' da u subotu, 2. rujna u 9 sati obavezno posjete Varaždinsku tržnicu.


Varaždinska Gradska tržnica već tradicionalno organizira Dan zimnice. Ove godine održat će se u subotu 2. rujna od 9 sati, a obilježit će ga gostovanje poznate food blogerice i kuharice Sandre Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade svoje grah salate. Riječ je o vrlo ukusnoj salati u koju uz grah idu paprika, rajčica, luk i češnjak, te začini koji ovu salatu čine odličnim prilogom gotovo svakom jelu. Odlično se slaže i s tjesteninom i rižom pa se može konzumirati i topla. Recept će Sandra podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit će i na raspolaganju za pitanja i savjete.


Svi sastojci za Sandrinu zimnicu dostupni su na tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti staklenku. Krunoslav Čolo vodit će mini kviz znanja, a najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno pedeset staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti.


Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice, posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice na tržnici će se prodavačima pridružiti i udruge koje će nuditi domaće slastice ali i rukom rađenu domaću zimnicu.


Pozivaju se stoga svi na plac - oni koji kuhaju po sastojke, a oni koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica i udruga.

go-to-the-top