Novosti

14. Varaždinski sejem ove godine prvi put u Šenoinoj ulici

Nakon nedavno održanog dobro posjećenog Sajma antikviteta, Ulica Augusta Šenoe ponovno će postati pozornica za još jedan zanimljiv događaj. Naime u subotu, 20. svibnja od 8 do 13 sati ona će biti ispunjena proizvođačima domaćih proizvoda na 14. Varaždinskom sejmu – najvećem regionalnom sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.


Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva i kemije. Ako tražite stare sorte jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti. Bit će proizvoda od buče, zdrave tjestenine, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, a posebno veseli ponuda domaćih specijaliteta poput trnovečkih makača, zagorskih štrukli, zlevanki i orehnjača, kao i ponuda za osobe oboljele od celijakije te široka paleta zdravih žitarica i njihovih prerađevina. Na 14. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači prirodne kozmetike te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati.


Varaždinski sejem je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva. 14. Varaždinski sejem je smješten u Šenoinu uz sam Varaždinski plac, pa će tako biti 'produžena ruka' sezonskim proizvodima koji su u ovo doba godine posebno traženi. Jagode, balkonsko cvijeće, mlado povrće, presadnice povrća – sve to ima Varaždinski plac! Ne zaboravite i na kavicu sa znancima te se proveselite uz zabavni program na pozornici sajma. Nastupaju Centar tradicijske kulture, Kraljevi ulica i Tamburaški sastav Špancir. Kroz program će posjetitelje voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo.

14. Varaždinski sejem ove godine prvi put u Šenoinoj ulici
go-to-the-top