Novosti

'Bez zelja nema veselja' – velika humanitarna akcija PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole i Gradske tržnice


'Bez zelja nema veselja' , naziv je humanitarne manifestacije održane 19.11. na varaždinskome placu, u organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole te Gradske tržnice. Učenici kuhari iz Gospodarske škole pripremili s čak 300 porcija sarme koje su se nudile na placu po simboličnoj cijeni od 15 kuna za porciju, a sav prihod od prodaje namijenjen je Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. Koliko je ovo tradicionalno jelo popularno, govori činjenica da se tražila porcija više jer sve su rasprodane u vrlo kratkom vremenu, a red čekanja formiran je puno prije nego su ukusne sarmice stigle na plac.


Blagdansko radno vrijeme


Gradska tržnica u petak 18. studenog RADI prema uobičajenom radnom vremenu od 6:30 do 13:30.

'Bez zelja nema veselja' u subotu, 19. studenog u humanitarnom tonu na našem placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se u subotu, 19. studenog, od 9:30 održavati na našem placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme. Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će u subotu za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 15 kuna nuditi u humanitarne svrhe.

Započela utrka za Najkumicu 2022.


4.11. 2022. - Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti do kraja studenog glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku ili direktno na placu. Pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u izboru i na taj način podrže 'svoju kumicu'. Najbolje tri će osvojiti nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Osim toga, nagrada očekuje i najsretnijeg glasača. Glasovanje je otvoreno do kraja studenog, a proglašenje Najkumice najavljujemo za 3. prosinca.


Obavijest prodavačima Sajmišta Biškupec


Varaždin, 2. studenog 2022. - S obzirom na pojavu novog slučaja visokopatogene influence ptica na području Zagrebačke županije, DO DALJNJEGA SE ZABRANJUJE prodaja peradi na Sajmištu Biškupec.

10. Festival tikvi, 29.10.2022. | Nagrada za najveću tikvu Silviju Hajduku iz Škarnika kod Varaždinskih toplica


S promjerom većim od 3 metra i težinom od 248 kilograma, nagrada za najveću tikvu na ovogodišnjem Festivalu tikvi otišla je u Škarnik kod Varaždinskih toplica. Izbor najveće tikve bio je posebna atrakcija ovogodišnjeg jubilarnog 10. Festivala tikvi, jer je Gradska tržnica povodom okruglog rođendana odlučila nagraditi vlasnika najveće tikve sa čak 1.000 kuna.


10. godišnjica Festivala tikvi na varaždinskome placu - TRAŽIMO NAJVEĆU TIKVU – NAGRADA VLASNIKU 1000 KUNA!


Sa čak 1000 kuna Gradska tržnica nagradit će osobu koja na Festival tikvi, u subotu 29. listopada donese najveću tikvu. Svi ponosni vlasnici velikih primjeraka tikvi pozivaju se stoga da dođu na tržnicu u 8:00 sati i prijave se na natjecanje. Kriterij za pobjedu je obujam tikve, a ne težina, stoga će se metrom mjeriti njezina najduža širina i visina. Proglašenje pobjednika bit će isti dan nakon što se utvrdi koja je tikva najveća.

Sajam cvijeća i svijeća


Na Starom sajmištu na Banfici se od 27.10. do 01.11. održava prigodna prodaja cvijeća i lampiona za groblje. Ponuda je dostupna svakodnevno do 19 sati.

Od 27. do 31. listopada na tržnici u Šenoinoj ulici ponuda cvijeća dostupna je svakodnevno do 19 sati. Na blagdan Svih svetih 1.11. prigodna prodaja cvijeća i lampiona traje do 15 sati. Osim prigodne prodaje cvijeća i lampiona, ostatak tržnice 1.11. ne radi.


go-to-the-top