Novosti

"Treći ovogodišnji Sajam antikviteta 30. rujna u Varaždinu - Otkrijte povijest, kulturu i umjetnost


Gradska tržnica, u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine, s ponosom najavljuje treći ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta Varaždin. Sajam će se održati u subotu, 30. rujna, od 8:00 do 14:00 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu. Interes kolekcionara koji će predstaviti svoje starine je najveći dosad. Očekuje se trideset izlagača iz različitih gradova, uključujući Varaždin, Osijek, Rijeku, Zadar, Zagreb, te susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.


Varaždinski plac proslavio rođendan uz pjesmu, ples i mirisnu kotlovinu


Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinila je dobru hranu i društvo, a središnji događaj bio je tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Kuhalo se nekoliko sati, a mnoštvo građana humanitarno je sudjelovalo u kupnji porcije kotlovine po simboličnoj cijeni. U jakoj konkurenciji od čak dvadeset dvije ekipe, pobjedu je odnijela ekipa Mladi mornari. Drugoplasirani kuhari bili su ekipa Hrašćica 65+, dok su treći bili Beli kipi. Kotlovine je ocjenjivala četveročlana komisija u sastavu Predrag Ciglar, Rene Bakalović, Bojan Bohorč i Eugen Đurđek. Ocjenjivači su se složili da su sve kotlovine vrlo ukusne, konkurencija je bila oštra, no o pobjedi ekipe “Mladi mornari” ipak su bili jednoglasni.Sprema se najveća veselica 'vu Varaždinu na placu'


Dan varaždinskog placa, u subotu 16. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine


Varaždinska Gradska tržnica, za subotu 16. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa!


Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Prijave ekipa su u tijeku, stoga se svi željni dobrog gastronomskog iskustva mogu prijaviti na info@varazdinskiplac.hr, broj telefona 320 956, ili putem Facebooka Gradske tržnice. U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 09.30 sati.


Najdraža destinacija za roditelje - Dječji plac na Gradskoj tržnici ponovno oduševio


U subotu, 02.09.2023. na Varaždinskoj Gradskoj tržnici, održan je Dječji plac - sajam rabljene dječje odjeće, obuće i igračaka. Ovaj događaj nije samo prodaja i kupovina; to je zajednica roditelja koja dijeli istu strast prema brizi za svoje mališane.


S ponosom možemo reći da je Dječji plac postao nezaobilazno odredište za roditelje iz raznih razloga.


Neki dolaze kako bi oslobodili prostor u svojim ormarima i pritom dodatno popunili obiteljski budžet, dok drugi dolaze u potrazi za povoljnim dječjim majicama, hlačama, jaknama, tenisicama, haljinicama, biciklima, rolama, i mnogim drugim dragocjenostima.


Uz samo nekoliko eura, roditelji su u mogućnosti da svoju vrećicu napune potrebnim stvarima za svoju djecu. To je više od kupovine; to je iskustvo koje okuplja zajednicu i pomaže roditeljima da se brinu o svojim najmlađima.


Otvorene su prijave za tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine


Otvorene su prijave za tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine. Svaka ekipa koja će se prijaviti za natjecanje u kotlovini sastoji se od tri člana (glavnog kuhara i dva pomoćnika). Gradska tržnica će osigurati meso (kotlete i kobasice), kruh, tanjure i pribor za jelo, dok svaka ekipa treba sa sobom donijeti tanjur za kotlovinu i začine, odnosno ostale namirnice koje će prema vlastitim receptima pripremati u kotlovini.


Preuzmi prijavnicu putem linka.


PRIJAVNICU POSLATI najkasnije do 12. rujna na email – info@varazdinski plac.hr ili donijeti osobno u Upravu Gradske tržnice.


Dolazak ekipa i pozicioniranje na tržnici predviđeni su najkasnije do 09:30 sati.


Za najuspješnije ekipe predviđene su vrijedne nagrade. Stručna komisija koja se sastoji od vrsnih poznavatelja kotlovine (najboljih kuhara), u dva navrata će kušati pripremljenu kotlovinu, te pratiti cijeli tijek pripreme i kuhanje kotlovine.


Na placu sve u znaku zimnice s poznatom gastro blogericom Sandrom Gašparić


Varaždinskim placem su se širili mirisi zimnice. Jednostavna i vrlo ukusna grah salata primamila je mnoge posjetitelje koji su mogli saznati sve o njenoj pripremi, a najsretniji su i osvojili staklenku zimnice u prigodnom nagradnom kvizu.Sandra Gašparić, poznata po jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, ReciPeci, prezentirala je ove subote, 2. rujna, pripremu svoje najdraže zimnice – grah salate.

Dan zimnice na Varaždinskome placu u subotu, 2. rujna


Sandra Gašparić, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, ove subote na Varaždinskome placu priprema svoju najdražu zimsku salatu. Za Dan zimnice odabrala je pripremu grah salate, pa se pozivaju svi koji žele vidjeti Sandru 'na djelu' da u subotu, 2. rujna u 9 sati obavezno posjete Varaždinsku tržnicu.

Šarenilo okusa i boja na placu


Ljeto se bliži kraju, ali šarenilo proizvoda i bogatstvo okusa na našem omiljenom placu i dalje nas očarava. Svježi proizvodi i sočne poslastice mame osmijeh na lica posjetitelja dok prolaze kroz šarene redove te se uranjaju u nevjerojatni svijet prirodnih blaga. Ako još niste posjetili plac ovog ljeta, vrijeme je da dođete i uživate u bogatstvu boja i okusa koji nas okružuju.
go-to-the-top