Novosti

11. Festival tikvi na varaždinskom placu

Degustacije i prigodna prodaja savijača, zlevki, gibanica, pita, bučinog kruha i peciva te bučinog ulja


Na varaždinskom placu se u subotu, 28. listopada, od 9 do 12 sati održava 11. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, kao i izbor najljepše tikve u kojem sudjeluju varaždinske osnovne škole.


Plac će obilovati raznovrsnim tikvinim proizvodima, uključujući savijače od maka i tikve, zlevke, gibanice, pite, bučin kruh te bučino ulje. Osim hrane, Festival Tikvi nudi i zabavne aktivnosti, uključujući „tikveni“ kutak za fotografiranje gdje posjetitelji mogu zabilježiti jesenske trenutke provedene na placu.


Festival tikvi ne bi bio potpun bez sudjelovanja varaždinskih osnovnih škola. Stoga, u povodu ovog dogaÄ‘aja, Gradska tržnica organizira natječaj za učenike 3. i 4. razreda, pod nazivom "Izbor Najljepše Tikve". Sudjeluju II. OŠ, IV. OŠ, V. OŠ, VI. OŠ, VII. OŠ i Centar Tomislav Špoljar. Kreativni radovi učenika bit će izloženi na tržnici, a najbolji će biti nagraÄ‘eni vrijednim nagradama od strane Gradske tržnice.


Ovaj festival na varaždinskom se placu održava po jedanaesti puta i jedan je od najposjećenijih dogaÄ‘aja. Pozivaju se stoga svi ljubitelji bučinih delicija da ne propuste ovogodišnje izdanje i još jednu jesensku atmosferu subotnjeg prijepodneva 'vu Varaždinu na placu'.

go-to-the-top