Novosti

Na varaždinskom placu u subotu probajte hladno prešane zelene sokove i osnažite imunitet

Na varaždinskome placu se u subotu 17. travnja održava Obiteljski dan pod motom 'zajedno za zdrav život'. Tim povodom ćete od 9.00 ujutro moći kušati zdravi zeleni hladno prešani sok, koji će vam u trenu osnažiti imunitet i pomoći u borbi protiv bakterija i virusa. U podjeli soka na varaždinskome placu sudjelovat će među ostalima i varaždinski gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok.


Obiteljski dan | Zajedno za zdrav život


Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, iz Gradske tržnice vas stoga pozivaju da degustirate sok, te ga uvrstite u svoju dnevnu rutinu jer koristi njegove svakodnevne konzumacije su nebrojene. Na placu će se degustirati sok dobiven hladnim prešanjem jabuka, grejpa, blitve, špinata, salate, kelja i rotkvice.


Čak i mala količina soka dobivenog hladnim prešanjem, sadrži sve nutritivno korisne sastojke iz velike količine povrća i voća, koju bi bilo teško unijeti u organizam redovitim putem. Zeleni sokovi su alkalni po sastavu i superbogati klorofilom, koji oksigenizira krv. Pomažu izlučivanju otrova iz organizma te pročišćavaju probavni sustav. Bogati su fitonutrijentima - tvarima koje pomažu u izgradnji željeza u krvi.


I na kraju - zeleni sokovi sadrže obilje vitamina i minerala, koji se vrlo lako apsorbiraju u probavnom sustavu.

go-to-the-top