Novosti

Desetak varaždinskih umjetnika prezentiralo je svoja djela, a na placu se dijelio i jedan ukusni zaštićeni europski proizvod – originalni varaždinski klipič

Varaždin, 10.10.2020. - Na varaždinskome placu se na manifestaciji nazvanoj 'Umjetnici svome gradu' okupilo desetak likovnih umjetnika koji su prezentirali svoja djela od čije će prodaje sav prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Događaj su organizirali Gradska tržnica i Zaklada solidarnosti grada Varaždina, a on će imati svoj nastavak u virtualnom svijetu, jer djela će biti ponuđena na prodaju putem društvene mreže Facebook. Sav prihod od prodaje namijenjen je liječenju malenog Karla Keretića, bebe koja se zbog teških komplikacija nakon poroda liječi u inozemstvu.

Sudjelovali su Branko Bobić, Darwin Butković, Nedjeljko Krčar, Dražen Pavlović, Živko Toplak, Robert Garafolić, Ivan Mladenović, Jasmina Jakopanec, Silvija Benković, Rajko Novosel i Mladen Rajn.

Direktor varaždinske Gradske tržnice Predrag Ciglar zahvalio je umjetnicima na odazivu, kao i građanima koji će pokazati interes za kupnju slika: 'Varaždinska tržnica se uvijek nastoji angažirati na humanitarnom polju, pa se nadam da i ovog puta rezultati neće izostati. Pozivam sve građane koji vole umjetnost, a žele pomoći, da prate naš Facebook jer mogu postati vlasnici stvarno predivnih slika i skulptura naših umjetnika.'

Izuzetno veselu atmosferu upotpunio je i jedan zaštićeni varaždinski proizvod. Naime na ulazu u tržnicu, besplatno su se građanima dijelili varaždinski klipiči. Pri podjeli je pomogao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je naglasio važnost zaštite izvornih proizvoda i gastronomske ponude grada: 'U Europi je puno zaštićenih proizvoda, ali ne postoji grad koji je svojemu prije toga napravio i spomenik. Udruga kuhara je zaštitila taj proizvod i Grad Varaždin ima nekoliko takvih zaštićenih proizvoda. U idućih pet godina cilj je s klipičem, ali i drugim namirnicama iz Varaždina, napraviti jednu pravu gastronmsku kartu. Ovo je dobar početak', zaključio je.

go-to-the-top