Novosti

Prezentirani rezultati sezone Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu koje je ovog ljeta obilježilo veliki 60. rođendan

U restoranu August na našoj tržnici održana je u utorak, 15.10. prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2019. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu.

Gradska tržnica koja već petu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovala i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar je u prezentaciji istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta čiji je kapacitet o ovoj sezoni bio u potpunosti iskorišten:

'Ove godine Odmaralište je obilježilo šezdeseti rođendan, što je izvanredan podatak jer govori da je riječ o projektu čiju vrijednost prepoznaju generacije i uz koji nas Varaždince, pa čak i one malo starije, vežu drage uspomene iz djetinjstva. Gradska tržnica preuzela je upravljanje nad Odmaralištem prije pet godina i nastavila dobru tradiciju. Sam objekt redovito održavamo, a posebno brinemo o sigurnosti naših malih gostiju. Prošle godine uložili smo u novo vanjsko igralište i klimatizaciju, dok je ove godine na red došla obnova kuhinjske opreme. Svi kapaciteti su bili iskorišteni tijekom cijele sezone, a očekujemo jednak interes i iduće godine.' - zaključio je Ciglar, te zahvalio svim djelatnicima Odmarališta na trudu i ljubavi koju ulažu u svoj rad. 'Svake godine primamo brojne pohvale od djece, roditelja i odgajatelja, posebno zbog hrane koja je zaista ukusna i raznolika, ali i zbog organizacije, higijene i animacijskih sadržaja.' – posebno je naglasio te dodao kako su takve povratne informacije najbolji pokazatelj da Odmaralište odlično funkcionira .

Odmaralište je ove sezone ugostilo više od 1.300 djece iz 19 osnovnih škola, 13 dječjih vrtića, Centra za socijalnu skrb Varaždin, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, te Rukometnog kluba iz Varaždina.

Održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u Odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 8 djelatnika, uz animatore.

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2020.

Dječje odmaralište 'Varaždin' na Rabu obilježilo veliki 60. rođendan