Novosti

Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima

Dječji vrtići plac obukli u 'jesensko ruho': na natječaju 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu' prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Varaždin iz Trakošćanske

Povodom Dana kestena, 12.10. je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. Pečenim kestenima pridružila se i ponuda slastica od kestena za što su se pobrinule Udruga žena Kelemen, Žene iz centra svijeta i Udruga žena Trnovečko srce. No razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu', u kojemu je sudjelovalo 14 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, varaždinski likovni umjetnik Živko Toplak te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Trakošćanske. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin - objektu Aleja, a treće Dječjem vrtiću Varaždin – objektu Kozarčeva. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će vrijednim nagradama, a svi sudionici dobit će diplome.

A plac će i dalje ostati u novome 'jesenskome ruhu' – izložba dječjih radova prepunih crteža, ali i poruka i stihova, do daljnjega će uveseljavati posjetitelje i prodavače.

Dani kestena 2019