Novosti

Dan placa, najveća varaždinska veselica, održat će se u subotu, 14. rujna - središnji događaj je tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine

Prijave su krenule, pa se pozivaju svi željni dobrog gastronomskog iskustva da ispune prijavnicu i prijave se na info@varazdinskiplac.hr, broj telefona 320 956, ili putem Facebooka. U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 10.00 sati.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer pripremili smo vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe, za Centar Tomislav Špoljar.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, te domaći Dečki z bregov.

Mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica. Događaj podržavaju mesnica Vugrinec i Carlsberg Croatia.