Novosti

Na placu proslavljen vrhunac sezone uz igre i nagrade za najmlađe te sezonske slastice ženskih udruga po receptima naših starih

Varaždinski plac, 13.07. – Na placu je vrhunac sezone! Obilježeno je to današnjom manifestacijom 'S obitelji na plac' koja je organizirana u čast obilja domaćih sezonskih proizvoda. U ovo doba godine moguće ih je nabaviti po najpristupačnijim cijenama, što je dodatan motiv za posjet placu, čak i onima koji možda nisu redoviti gosti na tržnici. Uz šarenilo mladog povrća, domaćih šljiva, marelica, trešanja i drugog voća, na placu su se predstavile udruge 'Hajdina' i 'Trnovečko srce koje su zorno pokazale što se sve može pripremiti od svježeg sezonskog voća. Članice ovih udruga u pripremi se drže recepata iz bilježnica svojih majki i baka, pa je ovo bila jedinstvena prigoda za kušati slastice koje nas u trenu vrate nekoliko desetljeća unazad, u kuhinje naših starih. Pite i štrukli od jabuka, kolači od trešanja i višanja, voćni muffini, prosta makovnjača, sirne zlevanke s voćem – samo su dio iz njihove ponude.

No osim slatkih 'zalogajčeka', na placu je priređena posebna poslastica za najmlađe posjetitelje. Klinci, ali i njihovi roditelji, uživali su u nagradnim kvizovima, sudjelovali u kreativnim radionicama, oslikavali lica i osvajali nagrade.

Tako je na prigodan i kreativan način, uz ponudu i zabavu za cijelu obitelj, proslavljen vrhunac sezone na placu. Slijedi još nekoliko ljetnih vikenda, a na sljedeće manifestacije možete računati već krajem kolovoza kada ćemo od vrhunskih majstora učiti kako pripremati zimnicu.

Na placu proslavljen vrhunac sezone uz igre i nagrade za najmlađe