Novosti

Varaždinski plac domaćin tradicionalnog 12. Varaždinskog sejma

Već dvanaestu godinu zaredom organizator smo Varaždinskog sejma koji će se na našem placu održati u nedjelju, 26. svibnja, od 8 do 16 sati. Gotovo stotinu izlagača iz cijele Hrvatske predstavit će najbolje od najboljeg, a za dobru atmosferu pobrinut će se Kraljevi ulice, Dečki z bregov, TS Špancir i KUD HŽ. Osim izlagača, na placu će te nedjelje prema svom uobičajenom radnom vremenu raditi sve prodavaonice. Posjetitelji će moći kušati i naš domaći specijalitet, sarmu od varaždinskog zelja, te dalmatinski rižoto koji će se prodavati u humanitarne svrhe po simboličnoj cijeni od deset kuna.


Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva, bez kemije, samo prirodno. Ako tražite stare sorte primjerice jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi, među kojima će biti i proizvodi pčelarstva Namjesnik, aktualnog dobitnika čak tri zlatne medalje za najbolji svjetski med na London International Honey Award. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti. Bit će ovdje dimljene marinirane ribe, ljutih začina, proizvoda od buče, heljde i drugih domaćih proizvoda. Na 12. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači originalnih suvenira i prirodne kozmetike, igračaka te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati.


Kroz program koji će potrajati do 16:00 sati posjetitelje će voditi duhoviti gastro znalac Rene Bakalović i varaždinski notar Krunoslav Čolo.