Novosti

Na tržnici nešto novo: varaždinski umjetnici slikaju djela koja će ukrašavati hodnike gradskih škola

Željko Prstec, Branko Bobić, Živko Toplak, Robert Garafolić, Silvija Benković, Radoslav Rajko Novosel i Mladen Rajn u subotu, 16. ožujka na varaždinskome placu

'7 proljeća za 7 gradskih škola' naziv je jedinstvene manifestacije koja će se u subotu prijepodne, 16. ožujka održati na varaždinskome placu.

Varaždinski će likovni umjetnici, naime, slikati na tržnici, kultnom mjestu okupljanja Varaždinaca koje je odavno preraslo okvire lokacije na kojoj se 'samo kupuju namirnice'.

Tako će plac poslužiti kao inspiracija umjetnicima koji će u svoja djela utkati živopisne motive s tržnice obučene u rano proljetno ruho. Slike će nakon izrade biti do sredine travnja izložene u praznim izlozima u Kukuljevićevoj ulici, a potom donirane gradskim osnovnim školama i tako ostati kao trajni biljeg jednog vremena budućim generacijama varaždinskih đaka. Upravo zbog blizine proljeća i zbog proljetnog ruha varaždinskog placa, događaj je nazvan '7 proljeća za 7 gradskih škola'. Sedam, jer upravo toliko je u Varaždinu osnovnih škola.