Novosti

Na placu sve u znaku zimnice s poznatom gastro blogericom Sandrom Gašparić

 
Varaždin, 01.09.2018. - Rog paprika, mrkva i sok od rajčice osnovni su sastojci lovačke salate, jednostavne zimnice koja se lako i brzo priprema, a ukusna je kao prilog mesu ili tjestenini tijekom čitave godine. Da zimnica ne mora biti bauk, na Danu zimnice pokazala je Sandra Gašparić, osnivačica portala ReciPeci i jedna od najpoznatijih hrvatskih gastro blogerica.

Za radionicu pripreme lovačke salate odlučila se kako bi u Varaždin donijela dašak svog rodnog kraja za koji je ova zimnica specifična.


'Lovačka salata je tradicionalna zimnica iz Slavonije i Srijema, a priprema se iz namirnica koje su u ovo doba godine dostupne po povoljnim cijenama. Može ju pripremiti svatko, a ovisno o ukusu može biti ljuta ili slatka. Svakako je dobar izbor za one koji možda nikad nisu pripremali zimnicu, ali i za iskusne domaćice i domaćine jer paše uz mesna jela i tjesteninu te ju vole stari i mladi', poručila je Sandra Gašparić.

Direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar poručio je kako Danom zimnice želimo ukazati na bogatstvo ponude placa jer u ovom trenutku obiluje svim povrćem i voćem koje pripremamo za zimu: 'Zadovoljstvo nam je na našemu placu ugostiti gošću koja je tako dobra u pripremi zimnice, posebice jer nam je danas uz šarenilo boja donijela i zamamne mirise koji će vjerujem, motivirati mnoge na pripremu zimnice. Recepata je mnoštvo, a ponuda na našem placu je iznimno bogata,' zaključio je te pozvao sve da se okušaju u pripremi zimnice kod kuće.

 
ZIMNICA S POZNATOM GASTRO BLOGERICOM SANDROM GAŠPARIĆ