Novosti

Na varaždinskome placu proslavljen vrhunac sezone

Varaždin, 30.06.2018. - Vrhunac je sezone na varaždinskome placu, zbog čega je današnje subotnje prijepodne vrvjelo posjetiteljima. Čak i oni koji nisu redovito na placu, u ovo doba godine rado navrate jer obroci pripremljeni sa svježim domaćim namirnicama neusporedivo su ukusniji i nutritivno vredniji od obroka sastavljenog od smrznutih ili namirnica stranog porijekla.

Kako je ponuda bogata i cijene su konkurentne, pa je tako pravi domaći krumpir iz primjerice Vidovca ili Petrijanca moguće nabaviti već za 4 kune po kilogramu, dok su paprike babure i rajčica u ponudi već od 8 kuna. Plac vrvi sezonskim voćem – borovnicama, jabukama petrovkama, ribizlom, malinama, šljivama, lubenicama, breskvama, marelicama i nektarinama, a od povrća tu su ukusni salatni krastavci, mlada zelena salata, tikvice i brojne druge neodoljive namirnice koje je nemoguće sve pobrojati.

A da bi uz kupnju jutrošnji posjet placu bio još zanimljiviji, pobrinule su se udruge žena iz Kelemena, Ludbrega i Trnovca koje su od sezonskog voća i povrća pripremile ukusne zalogajčeke za degustaciju.

Nije nedostajalo ni zabave za cijelu obitelj. Klinci su sudjelovali u kreativnoj radionici 'voćna košarica iz snova' te ukrašavali lica motivima voća i povrća, a odrasli su se okušali u eko olimpijadi, vitaminskom kvizu i izazovu 'najspretnije ruke u guljenju povrća'. Najbolji sudionici natjecanja nagrađeni su slatkim voćnim poklon paketima.