Novosti

Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu

Varaždin, 10.03. - Nakon duge zime i debelih minusa, naš je plac ove subote ponovno živnuo. Sunce i toplina vratili su prodavače na klupe i prizvali mnoge Varaždince u nabavku namirnica.

Osim obaviti kupnju, ove se subote na placu moglo i kvalitetno zabaviti, te štošta naučiti i degustirati. Zaslužni su za to učenici i profesori Srednje strukovne škole u Varaždinu  koji su na radionicama prirodne kozmetike i domaćih peciva pokazali što umiju te sa svima podijelili 'male tajne' svog zanata.

Pripadnice ljepšeg spola posebno su obradovali i darovima koje su pripremili  povodom Dana žena. Budući kozmetičari posjetiteljice su darivali melemom za usne iz vlastitog laboratorija, a pekari mirisnim i ukusnim klipićima, integralnim perecima, kiflama, muffinima i drugim domaćim pecivima.

Izradu melema su uz prof. Milana Radunkovića demonstrirale buduće kozmetičarke Melani Jarnec, Izabela Brezovec, Martina Draksler , Lenka Mesek, Marija Tukša, Lucija Zavrtnik, Mia Peklar i Pia Petrušanec.

Peciva su uz dipl. ing. preh. tehnologije Sanju Banfić Kontrec i dipl. ing. preh. tehnologije Lovorku Ernoić pripremale i nudile buduće pekarice: Ivana Šmrček, Veronika Rexhaj, Ana Ivančić i Magdalena Ivančić.

'Ove radionice naš su poklon posjetiteljicama povodom Dana žena', istaknuo je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, te dodao kako je Srednja strukovna škola uvijek dobrodošla na tržnici: 'Na ovaj način pomažemo školi u predstavljanju obrazovnih programa, a istovremeno pružamo našim posjetiteljima razlog više za dolazak na tržnicu. Vjerujem da su danas mnogi naučili nešto korisno, družili se i proveli ugodno prijepodne na varaždinskom placu.'

 
 
Radionice povodom dana žena 2018