Novosti

'Bez zelja nema veselja' iduće subote, 18. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu

'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se iduće subote, 18. studenog,  održati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.
 
Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će iduće subote za posjetitelje placa pripremiti čak 500 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.
 
Na događaju će nastupiti KUD Vidovec, a predstavit će se i posebni gosti iz Istre – folklorna skupina 'Buzetski biseri'.
 
Manifestacijom 'Bez zelja nema veselja', pripremamo vas na skori dolazak zime i podsjećamo kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela. Pozivamo vas stoga da posjetite naš plac u subotu 18. studenoga i provedete ugodno prijepodne uz druženje i ukusnu hranu.