Novosti

Održana 8. humanitarna 'Vrganijada' RC Varaždin – Jug

Varaždin, 04.11.2017. – 8. humanitarna 'Vrganijada', Rotary Cluba Varaždin – Jug danas je održana na varaždinskoj tržnici.

'Oko 500 porcija u koje je utrošeno 20 kilograma vrganja i 700 jaja, podijeljeno je danas na placu, uz cijenu od 10 kuna po porciji. Sav je prihod namijenjen opremanju laboratorija za izradu robota u sklopu Centra izvrsnosti Varaždinske županije', rekao je Tihomir Krpeta, predsjednik RC Varaždin – Jug koji je ovom prilikom zahvalio restoranu August i Gradskoj tržnici, te Udruzi kuhara varaždinske županije na podršci.

Veliki posao pripreme divovske kajgane od vrganja odradili su kuhari restorana August predvođeni chefom Goranom Jelušićem. Jelo je bilo izvrsno, a uvjerili su se u to i brojni posjetitelji jer odaziv akciji bio je izvanredan.

Ispred suorganizatora Gradske tržnice, akciju je podržao direktor Predrag Ciglar: 'Varaždinska tržnica već je 8. godinu domaćin Vrganijade čime se pridružujemo humanitarnom djelovanju Rotary cluba. Drago mi je što je odaziv Varaždinaca velik i što su se prikupila značajna sredstva za opremu Centra izvrsnosti.'

Pravim vrganjima na Vrganijadi pridružili su se i oni drveni, koje je vrijedno izrađivao kipar Dragutin Jamnić, pa su svi posjetitelji mogli razgledati njegovu izložbu. Za glazbeni štimung brinuli su glazbenici iz tamburaškog sastava 'Špancir'.