Novosti

Prezentirani rezultati sezone ljeto 2017. Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu

U varaždinskoj palači Herzer je u četvrtak, 19. listopada održana prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2017. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu.
 
Gradska tržnica koja već treću sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.
 
Druženje su uveličale zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić. 
 
Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar u prezentaciji je istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta koje je svake sezone u potpunosti popunjeno. 'Povratne informacije koje dobivamo od mladih korisnika izuzetno su pozitivne. Djeca na Rabu učvršćuju prijateljstva, uče se samostalnosti, dok im je sve vrijeme ispunjeno izletima, radionicama, školom plivanja i drugim zabavnim ali i edukativnim sadržajima. Kontinuirano ulažemo u održavanje i opremu Odmarališta, kao i u nove rekvizite za igru i animaciju djece', napomenuo je Ciglar te zaključio kako su dobri rezultati  postignuti u prvom redu zbog predanog osoblja, kojima je ovom prilikom zahvalio na trudu i radu.
 
Rab je ove sezone posjetilo 11 osnovnih škola, 16 dječjih vrtića, centri za socijalnu skrb, društva, klubovi i udruge iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko – križevačke županije te Grada Zagreba. Ukupno je ugošćeno 1036 osoba, od čega 925 djece i 111 voditelja grupa.
 
Osim ljetovanja predškolaca, na Rabu su održane i škole u prirodi za učenike 3. i 4. razreda koje se ostvaruju uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te kampovi gitare i sporta.
Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2018. stoga pozivamo sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.
Prezentirani rezultati sezone ljeto 2017. Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu