Novosti

Na varaždinskome placu proslavljen vrhunac sezone


Varaždin, 30.06.2018. - Vrhunac je sezone na varaždinskome placu, zbog čega je današnje subotnje prijepodne vrvjelo posjetiteljima. Čak i oni koji nisu redovito na placu, u ovo doba godine rado navrate jer obroci pripremljeni sa svježim domaćim namirnicama neusporedivo su ukusniji i nutritivno vredniji od obroka sastavljenog od smrznutih ili namirnica stranog porijekla.


'Škola za 5' na varaždinskom placu


Profesori i učenici srednjih škola učinili današnji posjet tržnici edukativnim i zanimljivim iskustvom

Varaždin, 16.06. – Na varaždinskom placu ponuda je na vrhuncu, a svi koji su subotnje prijepodne iskoristili za nabavku svježeg voća i povrća, imali su se prigodu i prisjetiti svojih školskih dana. No, najzanimljivije je ipak bilo osmašima jer učenici i profesori Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole te Srednje škole 'Arboretum Opeka' Marčan predstavljali su školske programe, a u prezentacijama su bili prilično kreativni.


Vrhunac sezone uz bogati sadržaj za cijelu obitelj i dječji plac


Na placu se u subotu, 30. lipnja slavi vrhunac sezone: svi koji navrate ujutro uživat će u bogatoj ponudi, kušati sezonske zalogajčeke i zabaviti se uz nagradne kvizove, izazove i igre. Za najmlađe tu su besplatne kreativne radionice i voćno-povrtni facepainting.

Poslijepodne od 16 sati održat će se još jedan Dječji plac – najveći sajam rabljene dječje odjeće i obuće.


'Škola za 5' u subotu, 16.06. na varaždinskome placu


Učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole te Srednje škole 'Arboretum Opeka' u subotu 16.06. će, uz degustacije, demonstracije i izložbu, predstaviti zanimanja za koje školuju učenike.


11. Varaždinski sejem oduševio raznolikošću i bogatstvom ponude


Varaždin, 27. svibnja – Najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, 11. Varaždinski sejem, u ovogodišnjem je izdanju održan na mjestu gdje je prvobitno i osmišljen – na varaždinskome placu.

I ovoga puta potvrđeno je da sajmovi, možda više od bilo čega drugog, privlače Varaždince i brojne goste koji su iskoristili prigodu za kupnju namirnica i druženje uz bogat program.


Svečanost u srcu Varaždina: 15. obljetnica velike obnove tržnice i dodjela 70 certifikata Proizvodi hrvatskog seljaka


Certifikate Proizvodi hrvatskog seljaka primili poljoprivrednici iz Varaždina i okolice, a Gradska tržnica Varaždin potvrdila status certificirane seljačke tržnice.


RADNO VRIJEME ZA BLAGDANE


Gradska tržnica na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak ne radi. Ponovo smo s vama u utorak, 2. travnja. 

SRETAN USKRS!


Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu


Varaždin, 10.03. - Nakon duge zime i debelih minusa, naš je plac ove subote ponovno živnuo. Sunce i toplina vratili su prodavače na klupe i prizvali mnoge Varaždince u nabavku namirnica.

Osim obaviti kupnju, ove se subote na placu moglo i kvalitetno zabaviti, te štošta naučiti i degustirati. Zaslužni su za to učenici i profesori Srednje strukovne škole u Varaždinu  koji su na radionicama prirodne kozmetike i domaćih peciva pokazali što umiju te sa svima podijelili 'male tajne' svog zanata.