Novosti

Radno vrijeme za blagdane


Gradska tržnica ne radi na Božić 25. prosinca, Štefanje 26. prosinca, Novu godinu 1. siječnja i Sveta tri kralja 6. siječnja.

Svim posjetiteljima našeg placa želimo svako dobro za blagdane te sretnu i uspješnu novu 2019. godinu!


Prvi puta od kada se bira najkumica plac je dobio svog – najkumeka!


Varaždin, 8.12.2018. - Na varaždinskome je placu danas održana primopredaja nagrada ovogodišnjim najkumicama! No ovaj tradicionalan izbor danas je bio drugačiji nego što smo navikli. Naime, najkumica se na placu bira već 11 godina, a ove se godine po prvi puta tom isključivo ženskom društvu pridružio jedan muškarac. Laskavu titulu najkumeka 2018. ponio je gospodin Drago Hleb.

Drugoplasirana kumica je gđa Marija Košić, dok je na trećem mjestu gđa Marija Pocedulić.


'Bez zelja nema veselja' uz tamburaše, KUD Vidovec i čak 400 porcija najukusnije sarme


Varaždin, 17.11.2018. – 'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja je danas, po osmi put održana na varaždinskome placu. Cilj manifestacije je promocija varaždinskog zelja, a posebice najpoznatijeg specijaliteta od zelja – sarme. Zato su ovim povodom PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije za posjetitelje placa pripremili čak 400 porcija ovog ukusnog jela koje se nudilo posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna u humanitarne svrhe.


Humanitarna 'Vrganijada' RC Varaždin – Jug održana na varaždinskoj tržnici


Varaždin, 3. studenog 2018. - Od gotovo 40 kg vrganja i 600 jaja pripremljeno je oko 500 porcija kajgane koja se nudila posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sve je zabavljao tamburaški sastav Špancir.


Krenuo izbor najkumice 2018.


02.11.2018. - Izaberite svoju najkumicu! Kod koga najčešće kupujete, tko vas uvijek oraspoloži? Tko je ona koja uvijek ima sve domaće, baš kako volite? Iskoristite priliku i nagradite ju svojim glasom jer NajKumica osvaja vrijedne nagrade, a nagrađujemo i najsretnije glasače!

Glasački listić isprintajte ovdje i ubacite ga u posebno označeni sandučić na našoj tržnici. Glasačke listiće možete pronaći i u Regionalnom tjedniku, Varaždinskim vijestima kao i kod naših inkasatora na placu. Izbor najkumice traje do 1. prosinca 2018. godine.

Želimo vama i vašoj omiljenoj kumici puno sreće!


Humanitarna 'Vrganijada' RC Varaždin – Jug iduće subote, 3.11. na varaždinskoj tržnici


Od 8:30 će se nuditi vrganji s jajima uz prigodnu okrjepu, po cijeni od 10 kuna za porciju. Ovu poznatu jesensku deliciju i ove će godine pripremati kuhari restorana August, predvođeni vlasnikom i chefom kuhinje Goranom Jelušićem, a organizaciji se pridružuje i Gradska tržnica. Tijekom akcije ponudit će se oko petsto porcija vrganja s jajima, za što će se utrošiti dvadesetak kilograma vrganja i sedamsto jaja. Prikupljena sredstva uložit će se u projekt opremanja STEM laboratorija za varaždinske srednjoškolce.


Održan 6. Festival tikvi na varaždinskome placu


Varaždin, 28.10.2018. – Na varaždinskome placu danas je održan 6. Festival tikvi uz do sada najbolju atmosferu, bogatu ponudu i dobro društvo.


6. Festival tikvi na varaždinskome placu


Na varaždinskome placu se u subotu, 27. listopada održava 6. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, radionica i izbor najljepše tikve, uz nastup tamburaša iz sastava Elita.