Novosti

'Bez zelja nema veselja' ove subote, 16. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 16. studenog, od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će ove subote za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.


Počela utrka za Najkumicu 2019.


Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, ili direktno na placu, sve do 1. prosinca. Za glasovanje na placu, kupon zatražite od djelatnika Gradske tržnice. Kuponi se ubacuju u obilježeni sandučić na placu.


Budi i ti dio najcool ekipe na Adventu


U tijeku su prijave zainteresiranih za rad na klizalištu tijekom 'Adventa u Varaždinu'.

Prijaviti se možete putem Student servisa, a moguća je i prijava u radni odnos na određeno vrijeme.

Više detalja potražite ovdje...

Prigodna prodaja cvijeća i svijeća na Banfici te na placu u Šenoinoj


Na Sajmištu Banfica od 27.10. do 1.11. održava se Sajam cvijeća i svijeća, te u to vrijeme na klupama nema uobičajene ponude.

Na tržnici u Šenoinoj ulici prigodna prodaja cvijeća i svijeća održava se od 27. do 31.10. svakodnevno do 19 sati, a na blagdan Svih svetih 1.11., prigodna prodaja traje do 15 sati.

Osim prigodne prodaje cvijeća i svijeća, ostatak tržnice 1.11. ne radi.


7. Festival tikvi na varaždinskome placu u subotu, 26. listopada


Školski natječaj za izbor najljepše tikve, degustacije i prigodna prodaja savijača, zlevki, gibanica, pita, bučinog kruha i peciva te bučinog ulja

Prezentirani rezultati sezone Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu koje je ovog ljeta obilježilo veliki 60. rođendan


U restoranu August na našoj tržnici održana je u utorak, 15.10. prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2019. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu.

Gradska tržnica koja već petu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovala i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.


Dođite na najveći sajam rabljene dječje odjeće i obuće


U subotu, 19. listopada, od 16 do 20 sati održava se još jedan dječji sajam. Posjetite, istražite ponudu i povoljno napunite ormar vaših mališana odjećom i obućom koja im je potrebna za zimu.

Humanitarna 'Vrganijada' RC Varaždin – Jug iduće subote 19.10. na varaždinskoj tržnici


Humanitarna akcija 'Vrganijada', Rotary Cluba Varaždin – Jug održat će se iduće subote 19. listopada, na varaždinskoj tržnici.

Od 8 sati nudit će se vrganji s jajima uz prigodnu okrjepu, po cijeni od 15 kuna za porciju. Ovu poznatu jesensku deliciju i ove će godine pripremati kuhari restorana August, predvođeni vlasnikom i chefom kuhinje Goranom Jelušićem, a organizaciji se pridružuje i Gradska tržnica.

Prikupljena sredstva donirat će se u humanitarne svrhe.