Novosti

Dan varaždinskog placa obilježen tradicionalnim natjecanjem u pripremanju kotlovine


U žestokoj konkurenciji više od dvadeset ekipa, pobjedu su odnijeli Varaždinski muzealci

Varaždin, 16.09.2017. – Varaždinska Gradska tržnica danas je u svome prepoznatljivom stilu obilježila Dan varaždinskog placa. U tradicionalnom natjecanju u pripremanju kotlovine sudjelovalo je više od dvadeset ekipa, a borba za titulu najbolje bila je neizvjesna do samoga kraja. 

Stručna ocjenjivačka komisija na čelu s Reneom Bakalovićem, imala je težak zadatak jer svi natjecatelji potrudili su se pripremiti odlično jelo, svatko uz neki svoj dodatak za poseban 'šmek'. Pobjedu je na kraju ipak odnijela ekipa Varaždinskih muzealaca, drugoplasirana bila je ekipa Zdravka Rogine, a treće mjesto zauzela je ekipa mesnice Vugrinec. 

Najsimpatičniji bili su PZ Varaždinsko povrće, dok je titulu najopremljenije ponijela ekipa Pinkleca.


Dan varaždinskog placa, u subotu 16. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine


Najavljujemo najveću godišnju veselicu 'vu Varaždinu na placu!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer pripremili smo vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Svi zainteresirani kuhari mogu ispuniti prijavnicu i poslati je na info@varazdinskiplac.hr najkasnije do 12. rujna ili do ispunjenja kvote jer maksimalni broj ekipa je 22.


Dan zimnice na varaždinskome placu


Radionica Moire i Zdravka Rogine uz dar svakom posjetitelju: knjižica njihovih najboljih recepata za pripremu zimnice

Varaždinski plac će prijepodne u subotu, 2. rujna ugostiti finaliste posljednje sezone najpopularnijeg kulinarskog TV showa 'Tri, dva, jedan kuhaj!, Moiru i Zdravka Roginu. Ovaj poznati varaždinski gastronomski dvojac na placu će održati radionicu izrade zimnice, te demonstrirati posjetiteljima kako se priprema mnogima najomiljeniji zimski specijalitet – mladi grah za zimu.


U subotu, 2. rujna, Dječji plac ponovo s bogatom ponudom najpovoljnije rabljene odjeće i opreme za mališane


Nova školska godina je pred vratima, pa u suradnji s varaždinskim FB humanitarcima ponovo organiziramo Dječji plac, najposjećeniji sajam rabljene dječje odjeće, opreme i igračaka u ovom dijelu zemlje.

Održat će se u subotu, 2. rujna, u vremenu od 16 do 20 sati. Prijave za prodavače primaju se na djecji.plac@gmail.com.

Radno vrijeme za blagdane


Obavještavamo posjetitelje da će varaždinski plac  u subotu, 5. kolovoza biti otvoren za kupce i posjetitelje, dok će u utorak 15. kolovoza biti zatvoren.

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivredi na području Grada Varaždina za 2017. godinu


 
Javni poziv upućen je udrugama i zadrugama u poljoprivredi, kao i proizvođačima domaćih poljoprivrednih proizvoda kojima će se dodjeljivati potpora za izravnu prodaju, u obliku bespovratnih sredstava, za zakup prodajnog mjesta na Gradskoj tržnici u Varaždinu.

NOVOOTVORENO! – "Piece of Cake" od sada i na placu sa svježim tortama i kolačima bez aditiva i gotovih smjesa


12.07. 2017. - Za sve koji vole slatko, ali bez gotovih krema i aditiva,  u samome centru našeg placa otvorena je trgovina svježih kolača i torti! Kremšnite, mađarice, čokoladne i boem kocke, pite, makovnjače i orehnjače, te druge svježe slastice od pomno biranih tradicionalnih sastojaka, sada su vam dostupne u tren oka. 

S obitelji na plac


subotu, 1. srpnja na našemu placu očekuje vas razonoda za cijelu obitelj. Najljepše će ipak biti onim najmlađima - očekuju ih kreativne radionice, besplatni 'voćni' facepainting i tematske 'voćne' igre uz animatore. Lokalne udruge pripremit će degustacije ukusnih i zdravih voćnih zalogaja, a članovi KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta će zasvirati i zaplesati. Poslijepodne slijedi tradicionalni, 10. po redu Dječji plac - sajam rabljene dječje odjeće i opreme.