Novosti

Josipa Ljubek iz Vidovca je najkumica 2019. godine


Varaždin, 7.12.2019. – Na ovogodišnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Josipa Ljubek iz Vidovca, drugoplasirana Marija Pocedulić iz Kućana Gornjeg, te trećeplasirana Štefanija Košutić iz Varaždina. Izbor je ove godine bio 'tijesan' jer su sve tri kumice osvojile približno jednak broj glasova, pa je tako prva bila bolja od druge za doslovno dva glasa. Sve su kumice nagrađene vrijednim nagradama, dok je treća, Štefanija Košutić, ujedno i oslobođena plaćanja klupe na neodređeno vremensko razdoblje. Naime gđa Košutić je sa svojih 89 godina, jedna od najstarijih prodavačica na našemu placu, na kojemu prodaje cvijeće već više od 50 godina.


'Bez zelja nema veselja' ove subote, 16. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 16. studenog, od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će ove subote za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.


Počela utrka za Najkumicu 2019.


Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, ili direktno na placu, sve do 1. prosinca. Za glasovanje na placu, kupon zatražite od djelatnika Gradske tržnice. Kuponi se ubacuju u obilježeni sandučić na placu.


Budi i ti dio najcool ekipe na Adventu


U tijeku su prijave zainteresiranih za rad na klizalištu tijekom 'Adventa u Varaždinu'.

Prijaviti se možete putem Student servisa, a moguća je i prijava u radni odnos na određeno vrijeme.

Više detalja potražite ovdje...

Prigodna prodaja cvijeća i svijeća na Banfici te na placu u Šenoinoj


Na Sajmištu Banfica od 27.10. do 1.11. održava se Sajam cvijeća i svijeća, te u to vrijeme na klupama nema uobičajene ponude.

Na tržnici u Šenoinoj ulici prigodna prodaja cvijeća i svijeća održava se od 27. do 31.10. svakodnevno do 19 sati, a na blagdan Svih svetih 1.11., prigodna prodaja traje do 15 sati.

Osim prigodne prodaje cvijeća i svijeća, ostatak tržnice 1.11. ne radi.


7. Festival tikvi na varaždinskome placu u subotu, 26. listopada


Školski natječaj za izbor najljepše tikve, degustacije i prigodna prodaja savijača, zlevki, gibanica, pita, bučinog kruha i peciva te bučinog ulja

Prezentirani rezultati sezone Dječjeg odmarališta 'Varaždin' na Rabu koje je ovog ljeta obilježilo veliki 60. rođendan


U restoranu August na našoj tržnici održana je u utorak, 15.10. prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2019. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu.

Gradska tržnica koja već petu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovala i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.


Dođite na najveći sajam rabljene dječje odjeće i obuće


U subotu, 19. listopada, od 16 do 20 sati održava se još jedan dječji sajam. Posjetite, istražite ponudu i povoljno napunite ormar vaših mališana odjećom i obućom koja im je potrebna za zimu.