Novosti

Varaždinski plac domaćin tradicionalnog 12. Varaždinskog sejma


Već dvanaestu godinu zaredom organizator smo Varaždinskog sejma koji će se na našem placu održati u nedjelju, 26. svibnja, od 8 do 16 sati. Gotovo stotinu izlagača iz cijele Hrvatske predstavit će najbolje od najboljeg, a za dobru atmosferu pobrinut će se Kraljevi ulice, Dečki z bregov, TS Špancir i KUD HŽ. Osim izlagača, na placu će te nedjelje prema svom uobičajenom radnom vremenu raditi sve prodavaonice. Posjetitelji će moći kušati i naš domaći specijalitet, sarmu od varaždinskog zelja, te dalmatinski rižoto koji će se prodavati u humanitarne svrhe po simboličnoj cijeni od deset kuna.

 


Čestitke našem zakupniku!


Pčelar Mladen Namjesnik osvojio je čak tri nagrade za najbolji svjetski med na međunarodnom natječaju London International Honey Award, u konkurenciji pčelara iz više od trideset zemalja. Ceremonija dodjele nagrade održana je u londonskom hotelu Hilton protekle nedjelje, 12. svibnja. Ponosimo se što njegov zlatom nagrađeni med od velebitskog vrijeska, agacije i lipe možete kupiti i na našem placu, jednako kao propolis, cvjetni prah, svijeće od voska, mednu rakija, višnjevac, voćne rakije i vino od višnje.


Dječji plac u subotu, 11. svibnja


U subotu, 11. svibnja od 16 do 19 sati na našemu placu održat će se još jedan sajam rabljene dječje odjeće i obuće. Iskoristite prigodu za obnovu garderobe vaših mališana.


U tijeku prijave izlagača za 12. Varaždinski sejem


Na varaždinskome će se placu 26. svibnja održati dvanaesti u nizu Varaždinski sejem zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Ako imate OPG, obrt, tvrtku ili domaću radinost, te proizvodite domaće i zdravo, prijavite se i iskoristite priliku za promociju i plasman svojih proizvoda.

Ispunjenu prijavnicu pošaljite najkasnije do 6. svibnja na e – mail info@varazdinskiplac.hr , faxom na 042 302 902, poštom ili osobno na adresu: Gradska tržnica d.o.o., Augusta Šenoe 12, Varaždin.

DOBRO DOŠLI NA 12. VARAŽDINSKI SEJEM!


NOVO! Na 'Banus placu' otvoren Banus grill


Dobra vijest za sve ljubitelje kvalitetnog grilla! Ako volite ćevape, oduševit će vas u Banus grillu jer ovdje ih peku na roštilju na drveni ugljen, a svakako vrijedi kušati specijalitet kuće – Banus ćevape od teletine.

Burgeroljupci će doći na svoje jer u ponudi je čak pet različitih vrsta spravljanih po vrhunskoj recepturi - Old school, Old double cheese, Hamby classic i Dimljeni ban od 100 posto junećeg mesa, te Crispy chicken sa slasnom hrskavom piletinom. Vaša nepca oduševit će i slasni hot dogovi, a sve uvijek možete dodatno začiniti posebnim dipovima i salatama. DOBRO DOŠLI I DOBAR TEK!
Varaždinski umjetnici uživo slikali na tržnici: nastala likovna djela uskoro će krasiti interijere varaždinskih osnovnih škola


Varaždin, 16.03.2019. – Poznati varaždinski umjetnici Željko Prstec, Branko Bobić, Robert Garafolić, Živko Toplak, Silvija Benković, Radoslav Rajko Novosel i Mladen Rajn varaždinski su plac učinili pravom umjetničkom pozornicom.


Gradska tržnica i škole darivale posjetiteljice povodom Dana žena


Srednja strukovna, Gospodarska te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola oduševile kreativnim i vrlo ukusnim poklonima

Varaždin, 09.03.2019. - Povodom jučerašnjeg Dana žena na varaždinskome placu su gostovali profesori i učenici Srednje strukovne, Gospodarske te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

Među poklonima našlo se vrlo kreativnih rukom rađenih unikatnih ukrasa, slatkih zalogajčića, svježe pečenih peciva, prirodne kozmetike, a što je najvažnije – mnogi su se ugodno iznenadili saznavši da su ova prava mala kreativna remek djela, upravo proizašla iz školskih radionica.


Na tržnici nešto novo: varaždinski umjetnici slikaju djela koja će ukrašavati hodnike gradskih škola


Željko Prstec, Branko Bobić, Živko Toplak, Robert Garafolić, Silvija Benković, Radoslav Rajko Novosel i Mladen Rajn u subotu, 16. ožujka na varaždinskome placu