Novosti

Prigodna prodaja cvijeća na varaždinskome placu u Šenoinoj


Na varaždinskome placu u Šenoinoj ulici svakodnevno od 27.10. do 31.10. do 19 sati traje prigodna prodaja cvijeća i lampiona. Na blagdan Svih svetih 01.11. prigodna prodaja traje do 15 sati. Osim prigodne prodaje cvijeća i svijeća, ostatak tržnice 1.11.ne radi.
Započeo Sajam cvijeća i svijeća na starom Sajmištu na Banfici


Varaždin, 27.10.2020. - Povodom predstojećeg blagdana Svih svetih, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, danas je započela prodaja cvijeća i lampiona na starom Sajmištu na Banfici. Ponuda je dostupna svakodnevno od 7 do 19 sati, a na sam blagdan Svih svetih od 7 do 15 sati. Pozivamo sve posjetitelje da prilikom kupnje nose maske za lice, koriste dezinficijens te drže razmak od drugih minimalno 2 metra.
8. Festival tikvi na varaždinskome placu


Na varaždinskome placu se u subotu, 31. listopada, od 9 do 12 sati održava 8. Festival tikvi.


Sajmište Banfica od 22. listopada 2020. ne radi


Zbog epidemiološke slike izazvane ubrzanim širenjem virusa covid 19, odlukom Civilnog stožera RH, Sajmište na Banfici do daljnjega ne radi.


Desetak varaždinskih umjetnika prezentiralo je svoja djela, a na placu se dijelio i jedan ukusni zaštićeni europski proizvod – originalni varaždinski klipič


Varaždin, 10.10.2020. - Na varaždinskome placu se na manifestaciji nazvanoj 'Umjetnici svome gradu' okupilo desetak likovnih umjetnika koji su prezentirali svoja djela od čije će prodaje sav prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Događaj su organizirali Gradska tržnica i Zaklada solidarnosti grada Varaždina, a on će imati svoj nastavak u virtualnom svijetu, jer djela će biti ponuđena na prodaju putem društvene mreže Facebook. Sav prihod od prodaje namijenjen je liječenju malenog Karla Keretića, bebe koja se zbog teških komplikacija nakon poroda liječi u inozemstvu.


Sajam cvijeća i svijeća na Sajmištu Banfica


Od utorka, 27.10. do Svih svetih, 1.11. Gradska tržnica na Sajmištu Banfica organizira prigodnu prodaju cvijeća i lampiona povodom predstojećeg blagdana Svih svetih. 


Desetak poznatih varaždinskih umjetnika donira svoja djela za pomoć malenome Karlu


U organizaciji Gradske tržnice i Zaklade solidarnosti grada Varaždina, na varaždinskoj će se tržnici u subotu, 10. listopada održati manifestacija 'Umjetnici svome gradu' na kojoj će gostovati varaždinski slikari i kipari okupljeni u humanitarnoj misiji – prikupljanju donacija za pomoć malenome Karlu.

Branko Bobić, Darwin Butković, Nedjeljko Krčar, Dražen Pavlović, Živko Toplak, Robert Garafolić, Ivan Mladenović, Jasmina Jakopanec, Silvija Benković, Rajko Novosel i Mladen Rajn donirali su u tu svrhu po jedno svoje djelo, a ona će sva biti ponuđena na prodaju u subotu, 10. listopada od 8.00 sati na varaždinskoj tržnici. Tom će prilikom pojedini umjetnici predstaviti svoj širi opus, a neki će i slikati uživo ili prirediti vlastiti performans. Događaj će voditi Krunoslav Čolo.

Gradska tržnica sudjeluje pokrivanjem troškova umjetnicima, a Zaklada solidarnosti grada Varaždina prikupljat će uplate za kupljene slike, te će ih nakon završene humanitarne akcije proslijediti roditeljima bolesnog djeteta.


Varaždinski plac proslavio 470. rođendan u šaljivom 'štimungu'


Dani Varaždinskog placa 2020

Zbog epidemiološke situacije ove je godine izostavljeno natjecanje u pripremanju kotlovine, no veselja na placu nije nedostajalo. Za to se pobrinuo Krunoslav Čolo koji je performansom u posebnom kostimu podsjećao na važnost održavanja distance


go-to-the-top