Novosti

Varaždinski plac proslavio 470. rođendan u šaljivom 'štimungu'


Dani Varaždinskog placa 2020

Zbog epidemiološke situacije ove je godine izostavljeno natjecanje u pripremanju kotlovine, no veselja na placu nije nedostajalo. Za to se pobrinuo Krunoslav Čolo koji je performansom u posebnom kostimu podsjećao na važnost održavanja distance


Gradska tržnica u subotu 12. rujna slavi važnu obljetnicu - 470 godina sajmovanja u Gradu Varaždinu


Zbog epidemiološke situacije ove godine bez natjecanja u pripremanju kotlovine, ali u veselom 'štimungu' uz slatke 'štande', radionicu poznate blogerice Sandre Gašparić, nagradnu igru i tamburaše


Dječji plac na početku još jedne školske godine


 Dječji plac, tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće i opreme održat će se na natkrivenom dijelu tržnice, u subotu 5. rujna, od 16 do 20 sati.

Svi koji žele prodavati neka svoje ime, prezime, adresu i telefonski broj pošalju na djecji.plac@gmail.com, a povratno će primiti sve informacije o tijeku sajma i osnovnim pravilima. Cijena kotizacije za prodavače po klupi je 20 kuna.


Započela provedba pilot projekta koji će se u sklopu programa transnacionalne suradnje „INTERREG SREDIŠNJA EUROPA“, naziva "CITYCIRCLE", provoditi na području Gradske tržnice d.o.o.


Varaždin, 01.07.2020. – Na Gradskoj tržnici danas su svim zakupnicima poslovnih prostora podijeljene kante za odvajanje otpada, što je simbolično označilo početak provedbe pilot projekta koji će se u sklopu programa transnacionalne suradnje „INTERREG SREDIŠNJA EUROPA“, naziva "CITYCIRCLE", provoditi na području Gradske tržnice d.o.o.
Dođite na Dječji plac – sajam rabljene dječje odjeće, obuće i druge opreme


Na varaždinskome placu 4. srpnja će se održati Dječji plac, sajam rabljene dječje odjeće, obuće, igračaka i druge opreme. Sajam se organizira na natkrivenom djelu tržnice, od 16 do 20 sati.

Sajmište na Banfici od ovog četvrtka ponovno radi


Nakon obustave rada koja je zbog korona krize trajala čak tri mjeseca, ovog četvrtka 18. lipnja ponovno počinje s radom Sajmište na Banfici, gdje se tradicionalno prodaje rabljena roba. Radno vrijeme Sajmišta je, kao i ranije, četvrtkom i subotom od 7 do 13 sati.

Na varaždinskome placu domaćim poljoprivrednicima uručeni certifikati 'Proizvodi hrvatskog seljaka'


Projekt certificiranja domaćih proizvođača certifikatom 'Proizvodi hrvatskog seljaka' i ove je godine uspješno realiziran, usprkos izazovima koje je izazvala pandemija koronavirusa. Stoga je 6. lipnja na varaždinskome placu upriličena podjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka' koje su prodavačima uručili varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, te gost manifestacije, znameniti Varaždinac Davor Bobić, koji je svoju karijeru ove godine obogatio i Porinom.


Sajmište u Biškupcu vraća se uobičajenom načinu rada


Popuštanjem mjera protiv suzbijanja širenja zaraze virusom COVID – 19, Sajmište u Biškupcu od sutra, 21. svibnja vraća se svom uobičajenom načinu rada. Ukida se DRIVE – IN, te će na prostor Sajmišta biti dozvoljeno doći biciklima i pješice.

Sajmište će osim ponude voća i povrća, cvijeća i presadnica, imati i svoju uobičajenu ugostiteljsku i obrtničku ponudu. Radno vrijeme Sajmišta je četvrtkom od 7 do 13 sati. Pozivaju se svi prodavači i posjetitelji da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera, održavaju međusoban razmak od minimalno dva metra te koriste dezinfekcijska sredstva i zaštitnu opremu.


go-to-the-top