Novosti

Radno vrijeme za blagdane u kolovozu


Gradska tržnica u petak 5. kolovoza RADI prema uobičajenom radnom vremenu od 6:30 do 13:30. Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza Gradska tržnica d.o.o. NE RADI.

S obitelji na plac - Na placu uz pjesmu 'Malih slavuja', igru, ples i radionice proslavljen vrhunac sezone


Na varaždinskome je placu vrhunac sezone. Vidi se to po bogatoj ponudi na klupama, ali i po gužvi, posebice subotom ujutro kada većina ljudi ima više vremena pa se posjet placu često pretvori u druženje i kavu na nekoj od brojnih varaždinskih terasa. Osim nabave, na placu je u subotu 18. lipnja bilo i zabave za što su se pobrinuli Mali slavuji iz Društva Naša djeca uz svoju voditeljicu Zdenku Knapić koji su posjetitelje uveselili repertoarom najpoznatijih dječjih pjesmica. Bilo je tu i igre, radionice, plesa, šarenih kostima, oslikanih lica, kreativnih radova i puno smijeha.

Radno vrijeme za blagdane


Gradska tržnica u Šenoinoj ulici u srijedu, 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, NEĆE RADITI.Na placu se u subotu 18. lipnja slavi vrhunac sezone


Za nabavku mlade mrkvice, graška, krumpira, zelja, borovnica, bresaka, marelica i drugog voća i povrća ovih dana nema boljeg mjesta od našeg varaždinskog placa. Kako bismo dostojno obilježili vrhunac sezone, za subotu, 18. lipnja pripremili smo niz sadržaja u kojima će uživati cijela obitelj. Nastupaju Mali slavuji iz Društva Naša djeca, a posjetitelje očekuju nagradni kvizovi, igre i izazovi inspirirani ljetnim namirnicama, dok će najmlađi uživati u besplatnom voćno-povrtnom besplatnom facepaintingu i kreativnim radionicama.
Dječje odmaralište Varaždin dobilo novi natkriveni prostor za igru i druženje


U virtualnoj šetnji po prvi puta sada možete i zaviriti u svaki kutak Odmarališta klikom na link Virtualna šetnja

Na varaždinskom placu 'Škola za 5'


Učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole, Srednje strukovne škole, Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin, Srednje škole Ludbreg te Srednje škole 'Arboretum Opeka' u subotu 4. lipnja su, uz degustacije, demonstracije i izložbe, predstavili zanimanja za koje školuju učenike.


Održan 13. Varaždinski sejem - Titula najuređenije klupe pripala Udruzi Hajdina


Na varaždinskoj Gradskoj tržnici u nedjelju 22. svibnja održan je 13. Varaždinski sejem, tradicionalno najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda. Na varaždinskom placu okupilo se sedamdesetak izlagača, te su posjetitelji mogli iz prve ruke kupiti ali i doznati sve o njihovim proizvodima, a ponuda je bila bogata – od domaćih jagoda, trešnji i povrća, mliječnih proizvoda, pčelinjih proizvoda, domaćih kolača, bučinog ulja, žitarica, suvenira, lavande, cvijeća i presadnica do proizvoda od heljde, jastuka, brašna, proizvoda od industrijske konoplje, aronije itd.

Po prvi puta na sajmu održan je i izbor najuređenije klupe. Glasovalo je stotinjak glasača, a najviše glasova prikupila je Udruga Hajdina.


Na 13. Varaždinskom sejmu predstavit će se više od sedamdeset izlagača


Sajam počinje u 8 sati u nedjelju, 22. svibnja, a osim izlagača, na placu će po svom uobičajenom radnom vremenu raditi sve prodavaonice


Katalog izlagača 13. Varaždinskog sejma


Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva i kemije. Ako tražite stare sorte jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti. Bit će proizvoda od buče, zdrave tjestenine, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja i cvijeća, a posebno veseli ponuda domaćih specijaliteta poput trnovečkih makača, zagorskih štrukli, zlevanki i orehnjača, kao i ponuda za osobe oboljele od celijakije te široka paleta zdravih žitarica i njihovih prerađevina. Na 13. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači originalnih suvenira i prirodne kozmetike te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati. Osjetit će se i miris mora, jer su na sajam prijavljeni i izlagači iz okolice Šibenika.


go-to-the-top