Novosti

GRADSKA TRŽNICA U ŠENOINOJ OD SUBOTE, 28. OŽUJKA PONOVNO RADI, IZUZEV PRODAJE NA KLUPAMA


Varaždinski plac u Šenoinoj ulici je od subote, 28. ožujka ponovno otvoren.

Radit će sve trgovine prehrambenim proizvodima, kao i mliječna hiža, NO BEZ PRODAJE NA KLUPAMA. Radno vrijeme trgovina je od 8:00 do 13:00.

Ulaz će biti dozvoljen s lijeve gornje strane (kod Pinkleca) dok će izlaz biti desno (kod NTL-a). Ulaz sa strane Preradovićeve ulice će biti onemogućen.

Na prostor unutarnje zatvorene tržnice će biti propuštano po dvadesetak ljudi istovremeno, a u prostor mliječne hiže desetak.

Molimo sve posjetitelje da prilikom kupnje na tržnici koriste zaštitne maske, te da drže razmak od drugih posjetitelja i prodavača od minimalno 2 metra.


Naručite dostavu ili izravno kupujte od poljoprivrednika


Gradska tržnica od ponedjeljka 30. ožujka kreće s organiziranom dostavom svježih domaćih namirnica – od malih poljoprivrednika do vaših kućnih vrata

Dostava će biti organizirana tijekom obustave rada tržnice zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, samo za područje grada Varaždina, uz cijenu od 20 kuna, odnosno 10 kuna za umirovljenike.

Prilikom dostave, dostavljači će koristiti zaštitne maske i rukavice, pa vas molimo da i vi činite isto prilikom preuzimanja, kao i da držite primjerenu distancu od dostavljača.

Narudžbe će se zaprimati svakim radnim danom od 7.30 do 11.00 sati na broj telefona 320 – 956 ili e-mail: info@varazdinskiplac.hr . Sve narudžbe zaprimljene do 11.00 sati bit će isporučene sljedeći dan.

Ne dostavljamo subotom i nedjeljom.

Donosimo popis OPG-ova s kojima je do sada potvrđena suradnja. Kontaktirati ih možete i izravno ako se nalazite u njihovoj blizini. Popis će se dopunjavati i dnevno ažurirati, pa pozivamo sve poljoprivrednike koji se žele uključiti, da nam se jave.

POPIS OPG-OVA I PONUDA

Cijene

Želimo vam dobar tek i puno zdravlja, vidimo se uskoro na našemu placu!

 


VAŽNA OBAVIJEST!


Temeljem odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, od 23. ožujka Gradska trznica u Senoinoj ulici NE RADI, kao mjera zaštite od zaraze koronavirusom. Zatvorena je i tržnica na Malom placu, kao i sajmišta na Banfici i Biškupcu.


VAŽNE OBAVIJESTI!


U cilju sprječavanja širenja zaraze virusom COVID - 19, Gradska tržnica do daljnjega obustavlja rad SAJMIŠTA BIŠKUPEC i SAJMIŠTA BANFICA. VARAŽDINSKI PLAC u Šenoinoj radi do daljnjega. Pozivaju se posjetitelji i prodavači da se pridržavaju mjera opreza, te koriste dezinfekcijska sredstva postavljena na tržnici.

Otkazuje se i DJEČJI PLAC, najavljen za ovu subotu, 21.03.


Uskoro prvi ovogodišnji Dječji plac


Stiže proljeće, vrijeme je da vaše mališane opskrbite garderobom za toplije dane! Provjerite ponudu našeg Dječjeg placa, u subotu, 21. ožujka od 16 do 20 sati.


Gradska tržnica daruje muškarce ali poklonom će biti oduševljene - žene


Nešto novo i originalno – varaždinski plac ove godine otvara sezonu manifestacija gostovanjem kultne zagrebačke brijačnice Gospon Fulir, a posjetiteljima daruje besplatno uređivanje brade i brkova.


Josipa Ljubek iz Vidovca je najkumica 2019. godine


Varaždin, 7.12.2019. – Na ovogodišnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Josipa Ljubek iz Vidovca, drugoplasirana Marija Pocedulić iz Kućana Gornjeg, te trećeplasirana Štefanija Košutić iz Varaždina. Izbor je ove godine bio 'tijesan' jer su sve tri kumice osvojile približno jednak broj glasova, pa je tako prva bila bolja od druge za doslovno dva glasa. Sve su kumice nagrađene vrijednim nagradama, dok je treća, Štefanija Košutić, ujedno i oslobođena plaćanja klupe na neodređeno vremensko razdoblje. Naime gđa Košutić je sa svojih 89 godina, jedna od najstarijih prodavačica na našemu placu, na kojemu prodaje cvijeće već više od 50 godina.


'Bez zelja nema veselja' ove subote, 16. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 16. studenog, od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će ove subote za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.