Novosti

Na placu proslavljen vrhunac sezone uz igre i nagrade za najmlađe te sezonske slastice ženskih udruga po receptima naših starih


Varaždinski plac, 13.07. – Na placu je vrhunac sezone! Obilježeno je to današnjom manifestacijom 'S obitelji na plac' koja je organizirana u čast obilja domaćih sezonskih proizvoda. U ovo doba godine moguće ih je nabaviti po najpristupačnijim cijenama, što je dodatan motiv za posjet placu, čak i onima koji možda nisu redoviti gosti na tržnici. Uz šarenilo mladog povrća, domaćih šljiva, marelica, trešanja i drugog voća, na placu su se predstavile udruge 'Hajdina' i 'Trnovečko srce koje su zorno pokazale što se sve može pripremiti od svježeg sezonskog voća. Članice ovih udruga u pripremi se drže recepata iz bilježnica svojih majki i baka, pa je ovo bila jedinstvena prigoda za kušati slastice koje nas u trenu vrate nekoliko desetljeća unazad, u kuhinje naših starih. Pite i štrukli od jabuka, kolači od trešanja i višanja, voćni muffini, prosta makovnjača, sirne zlevanke s voćem – samo su dio iz njihove ponude.


S obitelji na plac – u subotu 13. srpnja slavimo vrhunac sezone


Za nabavku mlade mrkvice, graška, krumpira, zelja, borovnica, bresaka, marelica i drugog voća i povrća ovih dana nema boljeg mjesta od našeg placa. Sve je svježe i domaće, a kako je vrhunac sezone, i cijene su najpristupačnije. Da bismo dostojno obilježili vrhunac sezone, za subotu, 13. srpnja pripremili smo i nagradne kvizove, igre i izazove inspirirane ljetnim namirnicama, dok će najmlađi uživati u voćno-povrtnom besplatnom facepaintingu i kreativnim radionicama.


Zeleni kutak na placu od 28. lipnja!


Posjetite novootvorenu trgovinu zdrave hrane, od sada i na placu! Naš novi 'Zeleni kutak' prava je riznica zdravlja i inspiracija za sve koji žele biti fit. Obavezno iskoristite i AKCIJE POVODOM OTVORENJA!


Popularni dječji plac u subotu, 29. lipnja


Najveći varaždinski sajam rabljene dječje odjeće, obuće u opremu, održat će se u subotu, 29. lipnja, od 16.00 do 20:00 sati.

Dođite i opremite vašeg mališana povoljno i kvalitetno!


Radno vrijeme tijekom blagdana


Na blagdan Tijelova, u četvrtak 20. lipnja, varaždinski plac u Šenoinoj, te Sajmište u Biškupcu, NEĆE RADITI. Na Dan antifašističke borbe 22. lipnja i na Dan državnosti 25. lipnja VARAŽDINSKI PLAC RADI.


Na placu živo uz varaždinske srednje škole – profesori i učenici pokazali zašto vrijedi upisati strukovna zanimanja


Učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole, Elektrostrojarske škole, Srednje strukovne škole te Srednje škole 'Arboretum Opeka' , okupljeni u projektu 'Škola za 5 , 8. lipnja su uz bogat program, demonstracije, radionice i degustacije pokazali zašto baš oni trebaju biti prvi izbor kad je riječ o odabiru budućeg zanimanja.

Zdravi impuls grada – na placu učili kako kupovati i kuhati bez laktoze, glutena i šećera


Varaždinski plac 1. lipnja bio je domaćin Zdravog impulsa grada, novog projekta koji su pokrenule osnivačice i vlasnice Zelenog kutka, trgovine zdravom hranom koja uskoro stiže i na tržnicu.

Sve više ljudi danas pati od nekog oblika preosjetljivosti na hranu. Mnogi imaju povišeni šećer koji je jedan od najčešćih uzroka glaukoma, a posljedično i sljepoće. Kako bi se to spriječilo, zdrava prehrana je imperativ pa su izlagači rado podijelili savjete kako kupovati i kuhati te što izbjegavati da bi se živjelo zdravije.


"Škola za 5" u subotu, 8. lipnja na varaždinskome placu


Učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole, Elektrostrojarske škole, Srednje strukovne škole te Srednje škole 'Arboretum Opeka' u subotu od 9 sati će, uz degustacije, demonstracije i izložbe, predstaviti zanimanja za koje školuju učenike.