Novosti

Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu


Varaždin, 10.03. - Nakon duge zime i debelih minusa, naš je plac ove subote ponovno živnuo. Sunce i toplina vratili su prodavače na klupe i prizvali mnoge Varaždince u nabavku namirnica.

Osim obaviti kupnju, ove se subote na placu moglo i kvalitetno zabaviti, te štošta naučiti i degustirati. Zaslužni su za to učenici i profesori Srednje strukovne škole u Varaždinu  koji su na radionicama prirodne kozmetike i domaćih peciva pokazali što umiju te sa svima podijelili 'male tajne' svog zanata.


PEKARNICA 'GREDA' NA VARAŽDINSKOM PLACU S PROIZVODIMA IZ VLASTITOG MLINA I SVJEŽIM KOLAČIMA


Potražite na našem placu novootvorenu pekarnicu 'Greda'! U novoj prodavaonici očekuju vas proizvodi od integralnog, crnog, raženog i kukuruznog brašna proizvedenog u mlinu na kamen, na starinski način. A ukusni kroasani, krafne, kifle, klipići, pizze i druga peciva osvojit će vas mirisom i okusom. Osim peciva, petkom i subotom u ponudi su svježi domaći kolači pripremljeni bez upotrebe gotovih smjesa i umjetnih dodataka. Želimo vam dobar tek!


ISKORISTITE PRIGODU ZA NAJPOVOLJNIJU OBNOVU GARDEROBE SVOJIH MALIŠANA


Prvi ovogodišnji dječji plac održat će se u subotu, 17. ožujka od 16 do 20 sati. Ovaj sve popularniji sajam rabljene dječje odjeće, obuće, opreme i igračaka, idealna je prigoda za sve koji žele povoljno napuniti ormare svojih mališana. Roba u ponudi, iako rabljena, dobro je očuvana i uredna, pa se doslovce za nekoliko desetaka kuna može kvalitetno opremiti mališana od glave do pete. 


Gradska tržnica uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Varaždin


Gradska tržnica d.o.o. donirala je dvije mobilne stolice Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin. Riječ je o dvije mobilne stolice Sella namijenjene transportu pacijentica, odnosno prijevozu rodilja iz rodilišta u sobu za boravak nakon poroda. Donaciju vrijednu 22.500 kuna je u četvrtak, 28. prosinca 2017. uručio direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.
Vesna Fajfar zadržala je titulu NajKumice


Varaždin, 9. prosinca – Varaždinski plac dobio je novu/staru NajKumicu! Naime ovu laskavu i prestižnu titulu zadržala je Vesna Fajfar, prošlogodišnja pobjednica ovog tradicionalnog izbora koji se održava već desetu godinu zaredom. Drugoplasirana kumica je Anica Rog, a treće mjesto pripalo je Ljiljani Mašić.
 


'Bez zelja nema veselja' na varaždinskome placu


Varaždin, 18.11. – Da 'bez zelja nema veselja', još je jednom danas potvrđeno na varaždinskoj tržnici gdje je uz sarmu, čašicu vina i dobro društvo, održana ova tradicionalna manifestacija u cilju promocije varaždinskog zelja.

Naime, varaždinsko zelje uživa europsku zaštitu naziva, te je uvršteno u Registar zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla. Ova nutritivno vrijedna i zdrava namirnica ima široku primjenu u gastronomiji te je sastojak mnogih tradicionalnih jela varaždinskog kraja. Današnjom manifestacijom željelo se podržati proizvođače varaždinskog zelja, te potaknuti posjetitelje placa da ga što češće uvrste na svoje jelovnike.


'Bez zelja nema veselja' iduće subote, 18. studenog u humanitarnom tonu na varaždinskome placu


'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se iduće subote, 18. studenog,  održati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.
 
Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će iduće subote za posjetitelje placa pripremiti čak 500 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.


Krenuo izbor najkumice 2017.


06.11.2017. - Izaberite svoju najkumicu! Ove godine najkumica varaždinskog placa bira se jubilarni, deseti put. Najkumica osvaja nagradu, stoga glasajte za onu kojoj ste 'vjerni' i koja po vašem mišljenju najviše zaslužuje ovu laskavu titulu.

Glasovanje traje od 7.studenog do 8. prosinca, a svečano proglašenje kumice s najviše glasova bit će u subotu, 9. prosinca na našoj tržnici. 

Kuponi za glasovanje tijekom cijelog tog razdoblja objavljuju se u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku. Izrežite ih, popunite i ubacite u posebno označeni sandučić na placu. Kupone možete dobiti i na placu na licu mjesta, ili ga preuzeti i ispisati ovdje.

Nagrađuje se i najsretniji glasač – stoga sudjelujte u izboru! Želimo vama i vašoj kandidatkinji puno sreće!