Novosti

Dan placa, najveća varaždinska veselica, održat će se u subotu, 14. rujna - središnji događaj je tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine


Prijave su krenule, pa se pozivaju svi željni dobrog gastronomskog iskustva da ispune prijavnicu i prijave se na info@varazdinskiplac.hr, broj telefona 320 956, ili putem Facebooka. U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 10.00 sati.


Sandra Gašparić, jedna od najpoznatijih gastro blogerica u Hrvatskoj gostovala na varaždinskome placu i otkrila 'tajni' sastojak svake zimnice


Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je placu u subotu 31. kolovoza pripremala svoju najdražu slatku zimnicu.


Dan zimnice sa Sandrom Gašparić, ponovo na našem placu


Sandra Gašparić, poznata gastro blogerica i draga nam gošća, ponovo će na našemu placu pripremati zimnicu, i to u subotu, 31. kolovoza od 9 sati. Ovaj put kuhamo ukusan pekmez od jabuka.

Dođite po recept i provjerite na licu mjesta kako pripremiti ovu ukusnu slatku zimnicu, te okušajte sreću u nagradnom kvizu i možda staklenka slatkog pekmeza pripadne baš vama!


U tijeku pripreme za školu – vrijeme je za još jedan Dječji plac


U subotu, 31. kolovoza od 16 do 20 sati budite na našemu placu i potražite sve što vam treba za vaše mališane.

Dječji plac tradicionalni je sajam rabljene dječje odjeće, obuće i opreme, idealno mjesto za posjetiti prije početka školske godine.

Za malo novaca nabavite očuvane jakne, hlače, majice, tenisice, papuče, igračke i još mnoštvo druge opreme te popunite garderobe svojih mališana.


U subotu, 10. kolovoza, sajmište Banfica zatvoreno je za korisnike i posjetitelje


Zbog potrebe organizacije Ekipnog prvenstva Europe u atletici koje će se održati na Sportskom centru 'Sloboda', sajmište Banfica će u subotu, 10. kolovoza biti zatvoreno. Prostor sajmišta će u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza biti korišten kao parkiralište za posjetitelje manifestacije.


Radno vrijeme za blagdane


Varaždinski plac će 5. kolovoza raditi po uobičajenom radnom vremenu, od 7.00 do 13.00 sati. Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, Varaždinski plac i sajmište u Biškupcu NE RADE.


Na placu proslavljen vrhunac sezone uz igre i nagrade za najmlađe te sezonske slastice ženskih udruga po receptima naših starih


Varaždinski plac, 13.07. – Na placu je vrhunac sezone! Obilježeno je to današnjom manifestacijom 'S obitelji na plac' koja je organizirana u čast obilja domaćih sezonskih proizvoda. U ovo doba godine moguće ih je nabaviti po najpristupačnijim cijenama, što je dodatan motiv za posjet placu, čak i onima koji možda nisu redoviti gosti na tržnici. Uz šarenilo mladog povrća, domaćih šljiva, marelica, trešanja i drugog voća, na placu su se predstavile udruge 'Hajdina' i 'Trnovečko srce koje su zorno pokazale što se sve može pripremiti od svježeg sezonskog voća. Članice ovih udruga u pripremi se drže recepata iz bilježnica svojih majki i baka, pa je ovo bila jedinstvena prigoda za kušati slastice koje nas u trenu vrate nekoliko desetljeća unazad, u kuhinje naših starih. Pite i štrukli od jabuka, kolači od trešanja i višanja, voćni muffini, prosta makovnjača, sirne zlevanke s voćem – samo su dio iz njihove ponude.


S obitelji na plac – u subotu 13. srpnja slavimo vrhunac sezone


Za nabavku mlade mrkvice, graška, krumpira, zelja, borovnica, bresaka, marelica i drugog voća i povrća ovih dana nema boljeg mjesta od našeg placa. Sve je svježe i domaće, a kako je vrhunac sezone, i cijene su najpristupačnije. Da bismo dostojno obilježili vrhunac sezone, za subotu, 13. srpnja pripremili smo i nagradne kvizove, igre i izazove inspirirane ljetnim namirnicama, dok će najmlađi uživati u voćno-povrtnom besplatnom facepaintingu i kreativnim radionicama.