Varaždinska Gradska tržnica članica je Udruge hrvatskih tržnica, te ima status
Certificirane seljačke tržnice.
Na varaždinskome placu kupujete izravno od proizvođača, dobivate najbolji proizvod i
užitak kupovine na otvorenome.

Dan varaždinskog placa obilježen tradicionalnim natjecanjem u pripremanju kotlovine

U žestokoj konkurenciji više od dvadeset ekipa, pobjedu su odnijeli Varaždinski muzealci

Varaždin, 16.09.2017. – Varaždinska Gradska tržnica danas je u svome prepoznatljivom stilu obilježila Dan varaždinskog placa. U tradicionalnom natjecanju u pripremanju kotlovine sudjelovalo je više od dvadeset ekipa, a borba za titulu najbolje bila je neizvjesna do samoga kraja. 

Stručna ocjenjivačka komisija na čelu s Reneom Bakalovićem, imala je težak zadatak jer svi natjecatelji potrudili su se pripremiti odlično jelo, svatko uz neki svoj dodatak za poseban 'šmek'. Pobjedu je na kraju ipak odnijela ekipa Varaždinskih muzealaca, drugoplasirana bila je ekipa Zdravka Rogine, a treće mjesto zauzela je ekipa mesnice Vugrinec. 

Najsimpatičniji bili su PZ Varaždinsko povrće, dok je titulu najopremljenije ponijela ekipa Pinkleca.

Dan varaždinskog placa, u subotu 16. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine

Najavljujemo najveću godišnju veselicu 'vu Varaždinu na placu!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer pripremili smo vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Svi zainteresirani kuhari mogu ispuniti prijavnicu i poslati je na info@varazdinskiplac.hr najkasnije do 12. rujna ili do ispunjenja kvote jer maksimalni broj ekipa je 22.


Rajčica , rajsko povrće za dobar vid, dugovječnost i ljepotu

Rajčica se može jesti u neograničenim količinama, a kuhanjem, pirjanjem i smrzavanjem ne gubi svoje nutritivne vrijednosti. Neodoljiva je uz gotovo svaki obrok, savršena u juhama, umacima i salati. Neki ju odmalena jedu cijelu, baš poput jabuka. Kako god da ju konzumirate, ona je prava blagodat za vaš organizam. Čuva vid, usporava starenje, regulira probavu, djeluje antikancerogeno, jača imunitet i stvara karnitin – tvar koja razgrađuje i sagorijeva masnoću i pretvara ju u energiju. 

Stoga u samoj špici sezone uživajte u svježim plodovima kada god možete. A kako ju sačuvati i uživati u njoj tijekom cijele godine, provjerili smo kod naše kumice Anđele Krklec.